• Korfbal Totaal
  • Word lid!
  • SponsorKliks
  • Wij maken Leonidas nog groener!

Leonidas pakt punten met ruime overwinning

Voor de tweede maal deze competitie trof Leonidas afgelopen zondag Moedig Voorwaarts. Leonidas versloeg de rode lantaarndrager met 8-19 in de sporthal van Dwingeloo.

Henry Bakker, Rick Vogelzang, Anita Dolstra en Jildou Pietersma startten in de aanval. René Zuil, Aldert Bosma, Anna Hoogenkamp en Anke Slot begonnen in de verdediging.

Moedig Voorwaarts pakte al vrij snel na het beginsignaal de voorsprong. Een van de dames scoorde van afstand de 0-1. In het aanvalsvak van Leonidas leverde een overtreding van Moedig Voorwaarts op Anita Dolstra een strafworp op. Rick Vogelzang verzilverde deze kans.

Na de vakwisseling kreeg René Zuil na een overtreding van Moedig Voorwaarts een strafworp mee. Zuil verzilverde deze zelf, en niet veel later scoorde Zuil ook uit een doorbraak. Via een afstander van Rick Vogelzang liepen de Noordwoldigers uit naar een 1-4 voorsprong.

Leonidas moest nu een doorbraak van Moedig Voorwaarts incasseren, maar behield drie punten voorsprong nadat René Zuil van afstand de korf wist te vinden. Moedig Voorwaarts bleef strijden, en wist in vrij korte tijd de stand weer gelijk te trekken.

Nu waren de Leonidassers weer aan zet. Anna Hoogenkamp bezorgde Leonidas een voorsprong van twee punten. Twee fraaie afstanders betekenden een 5-7 voorsprong. Rick Vogelzang maakte vervolgens het achtste doelpunt voor Leonidas.

In de laatste minuut van de eerste helft, benutte Leonidas de laatste aanval goed. Jildou Pietersma wist in de slotfase nog aanmaal van afstand de korf te treffen. Zodoende werd er met een 5-9 tussenstand gepauzeerd.

Het eerste doelpunt na de pauze was voor Leonidas. Aldert Bosma scoorde via een “onehander” de 5-10. Moedig Voorwaarts antwoordde hierop met een afstander, waarna Henry Bakker (afstander) en de inmiddels ingebrachte Frank Vermeeren (strafworp) 12-6 op het scorebord wisten te zetten.

Moedig Voorwaarts wist steeds minder kansen te creëren, en het spel verzwakte. De ploeg uit Wapserveen scoorde nog tweemaal, en dit was dan ook de laatste stuiptrekking.

Leonidas was nog niet uitgespeeld. Anita Dolstra scoorde uit een doorbraak de 13-8, en via Frank Vermeeren (uitstarter) werd het 14-8. Ondertussen was Patty Vogelzang in het veld gekomen voor Anna Hoogenkamp.

René Zuil scoorde uit een klein kansje en uit een afstander. Een afstander en een uitstarter van Frank Vermeeren betekenden een 8-18 voorsprong. Anke Slot besloot de eindstand op 8-19.

Doelpunten Leonidas: Rick Vogelzang (3x), René Zuil (5x), Anna Hoogenkamp (2x), Jildou Pietersma (1x), Henry Bakker (1x), Anita Dolstra (2x), Frank Vermeeren (4x) en Anke Slot (1x).

Leonidas speelt aanstaande zondag thuis tegen DES uit Norg. De wedstrijd begint om 10:30 uur.