Leonidas pakt punten in Oldeholtpade

Het eerste team van Leonidas reisde afgelopen zondag af naar Oldeholtpde, voor de wedstrijd tegen SCO 5. De Noordwoldigers namen twee punten mee naar huis na een 9-18 overwinning.

De afwezigheid van enkele spelers werd ingevuld door jeugdspelers Marylse de Ruiter, Sanne Zuil en Kevin Hoen. Leonidas begon met Henry Bakker, Rick Vogelzang, Anna Hoogenkamp en Jildou Jonkers in de aanval. René Zuil, Jarno Jonkers, Marylse de Ruiter en Anita Dolstra begonnen in de verdediging.

Om 09:45 uur startte de wedstrijd. De eerste aanval van SCO leverde niets op. Leonidas nam het initiatief en kwam via Henry Bakker (afstand) op 0-1 voorsprong. Daar had SCO direct een antwoord op en niet veel later scoorde het ook de 2-1. Anita Dolstra zag haar kans schoon onder de korf en scoorde uit een klein kansje.

Na de vakwisseling nam Leonidas het voortouw. Anna Hoogenkamp scoorde van afstand de derde treffer voor Leonidas, en vakgenoot Henry Bakker zette 2-4 op het scorebord. Debutant Marylse de Ruiter wist met een fraaie afstander het vijfde doelpunt voor Leonidas binnen te slepen: 2-5.

Leonidas verzaakte om de voorsprong verder uit te bouwen, en gaf SCO iets teveel vrijheid om van afstand te schieten. De ploeg uit Oldeholtpade wist driemaal van afstand de korf te vinden, en kwam zo terug op 5-5.

De stilte bij Leonidas werd doorbroken door Anita Dolstra, die van dichtbij de korf wist te vinden. Niet veel later scoorde Dolstra het zevende doelpunt voor Leonidas, waarna een vakwisseling volgde.

Het andere aanvalsvak van Leonidas was nu weer aan zet. Aanvoerder Henry Bakker was tweemaal trefzeker van afstand, en zo stond er snel een 5-9 stand op het scorebord. Kort voor de pauze wist Jarno Jonkers van dichtbij nog eenmaal de korf te vinden. Met een ruime 5-10 voorsprong voor Leonidas werd er gepauzeerd.

Leonidas kwam na de pauze sterk uit de kleedkamers, en verzaakte niet. Marylse de Ruiter pakte het eerste doelpunt in de tweede helft. De Ruiter sleepte een punt uit een knap afstandschot. De voorsprong werd verder uitgebouwd: Rick Vogelzang en Anna Hoogenkamp wisten beiden van afstand te scoren.

Inmiddels stond er een 5-13 stand op het scorebord. Leonidas moest nu een afstander incasseren. Niet veel later werd een overtreding van Leonidas bestraft met een strafworp. SCO benutte deze kans: 7-13.

Sanne Zuil kwam in nu in het veld voor Marylse de Ruiter, die een voortreffelijke wedstrijd speelde.

Leonidas was nu weer aan zet. Jildou Jonkers was tweemaal trefzeker van afstand en bracht haar ploeg op een 7-15 voorsprong. SCO maakte haar achtste doelpunt, waarna Jarno Jonkers van dichtbij de korf vond: 8-16.

Rick Vogelzang maakte plaats voor Kevin Hoen, en zo brak de laatste fase van de wedstrijd aan. SCO had niet veel meer in te brengen, maar wist toch nog eenmaal van afstand te scoren. Anna Hoogenkamp maakte haar derde treffer van deze wedstrijd. Jarno Jonkers sloot de wedstrijd af met een doorbraak, wat de 9-18 opleverde.

Leonidas speelt aanstaande zondag thuis tegen SIOS 3. De wedstrijd begint om 10:30 uur.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (4x), Anita Dolstra (3x), Anna Hoogenkamp (3x), Marylse de Ruiter (2x), Jarno Jonkers (3x), Rick Vogelzang (1x) en Jildou Jonkers (2x).