Leonidas pakt punten in Leeuwarden

Het eerste team van Leonidas trok in de wedstrijd tegen Wêz Warber en Fluch 2 aan het langste eind; een spannende wedstrijd eindigde in een 15-16 overwinning voor Leonidas.

De thuiswedstrijd in december van vorig jaar eindigde in een 24-22 overwinning voor Leonidas. De Leonidassers waren erop gebrand om ook deze keer twee punten te verdienen.

Met nieuwe coach Laura Logtenberg vertrok de ploeg naar Leeuwarden om te spelen in de Camminghahal. De groenwitten begonnen met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Doreen de Vries en Lianne Ballast in de aanval. In de verdediging begonnen Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol.

Leonidas begon succesvol aan de wedstrijd. Lianne Ballast wist al snel het eerste doelpunt voor de ploeg binnen te slepen. Door een gooifout in de verdediging van Leonidas, kwam de bal weer in het bezit van Wêz Warber en Fluch, waaruit de ploeg scoorde: 1-1.

Wêz Warber en Fluch 2 nam het initiatief. De ploeg kwam op 2-1 voorsprong, maar Frank Vermeeren scoorde uit een klein kansje en trok de stand gelijk. Via twee afstanders kwam Wêz Warber en Fluch op een 4-2 voorsprong.

Frank Vermeeren was zijn tegenstander te snel af, en scoorde uit een doorbraak. Via Evelyn Knol (klein kansje) kwam Leonidas weer op gelijke hoogte: 4-4.

De beide ploegen lieten elkaar nog niet los; in deze fase was het lange tijd “stuivertje wisselen”. Tot aan 8-8 ging dat zo door. De doelpunten kwamen Lianne Ballast (doorbraak en klein kansje), Frank Vermeeren (klein kansje) Evelyn Knol (afstander).

Leonidas wist daarna niet meer te scoren in de eerste helft. Wêz Warber en Fluch nam de leiding, nadat het driemaal wist te scoren. Met een 11-8 tussenstand werd er gepauzeerd.

Na een goede bespreking ging Leonidas met frisse moed de zaal weer in en pakte de draad snel weer op. Via aanvoerder Henry Bakker (afstander) werd het 11-9 en vond de vakwisseling plaats. Tijdens het oplossen onder de korf, startte Rick Vogelzang uit en wist daar een punt uit te slepen. Lianne Ballast doorboorde de korf van afstand.

Leonidas wist na een doelpunt van Frank Vermeeren op een 11-12 voorsprong te komen. Wêz Warber en Fluch had haar kruit nog niet verschoten, en scoorde tweemaal.

Lianne Ballast bracht Leonidas weer op een gelijke hoogte met Wêz Warber en Fluch. De Noordwoldigers gaven de wedstrijd vanaf dit moment niet meer weg. Een afstander door Frank Vermeeren zette een 13-14 stand op het scorebord.

Eelco de Haan was inmiddels in het veld gekomen voor Jarno Jonkers.

Wêz Warber en Fluch haakte na het scoren van haar veertiende doelpunt weer aan. Maar dat was van korte duur, nadat Lianne Ballast haar zesde doelpunt in deze wedstrijd wist te maken.

De stand was inmiddels 14-15, en er waren nog zo’n vijf minuten aan speeltijd over. Wêz Warber en Fluch scoorde nog eenmaal in de laatste fase van de wedstrijd, en met deze stand kon het nog alle kanten op gaan.

Een klein kansje door Frank Vermeeren leverde de 15-16 op. Met nog zo’n twee minuten te spelen, was het zaak om zoveel mogelijk balbezit te houden. De defensie van Leonidas verrichtte uitstekend werd; de aanvallen van Wêz Warber en Fluch waren maar kort.

Uiteindelijk waren de laatste minuten dan ook om, en gaf de scheidsrechter het eindsignaal van de wedstrijd. Leonidas keerde huiswaarts met een 15-16 overwinning en twee punten op zak.

Leonidas heeft nu een pauze van een paar weken. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 12 maart tegen koploper AVO 7 uit Assen.

Voor Leonidas scoorden: Lianne Ballast (6x), Frank Vermeeren (6x), Evelyn Knol (2x), Henry Bakker (1x) en Rick Vogelzang (1x).