Leonidas pakt eerste punten in Wolvega

Voor het eerste team van Leonidas is de veldcompetitie afgelopen weekend van start gegaan. In Wolvega deed de ploeg goede zaken door met 9-11 te winnen van SIOS 3.

Rick Vogelzang (vakantie) en Mariska van der Schoot (werk) konden deze eerste wedstrijd niet bijwonen. Dankzij Kevin Hoen en Robin Kreulen kon de wedstrijd toch gespeeld worden. Beide heren speelden een uitstekende wedstrijd.

Leonidas begon in de aanval met Henry Bakker, Kevin Hoen, Anna Hoogenkamp en Jildou Jonkers. In de verdediging begonnen René Zuil, Jarno Jonkers, Kim Stuiver en Anita Dolstra.

In een van de eerste aanvallen wist Leonidas op voorsprong te komen. Via aanvoerder Henry Bakker werd het 0-1. Bakker scoorde van afstand. Kort daarna kregen de Noordwoldigers een strafworp toegekend na een overtreding van SIOS; Anna Hoogenkamp bracht het team op een 0-2 voorsprong.

Bij een 0-2 stand, kreeg SIOS een kans op het eerste doelpunt. Een overtreding van een van de Leonidassers, zorgde ervoor dat de bal op de stip ging. SIOS benutte deze kans, en zette 1-2 op het scorebord.

In het aanvalsvak van Leonidas werd werd ook een strafworp uitgedeeld. René Zuil sleepte een punt uit deze kans, waardoor Leonidas twee punten marge behield.
In de hierop volgende fase, kwam Leonidas even niet tot scoren. SIOS greep dit moment aan om de schade te herstellen; via een afstander en een doorbraak werd het 3-3. Vlak voor de pauze wist René Zuil nog eenmaal van afstand te scoren. Met een 3-4 tussenstand werd er gepauzeerd.

Na de pauze kwam Robin Kreulen in het veld voor Jarno Jonkers. Leonidas pakte direct goed uit; Anita Dolstra vond van afstand de korf. Kort daarna viel een tegentreffer van SIOS: 4-5.

De volgende vakwisseling was al weer snel aanstaande; Henry Bakker was zijn heer te snel af, en sleepte een punt uit een doorbraak. Maar ook daar had SIOS snel een weerwoord op: 5-6. Inmiddels had Kim Stuiver het veld verlaten voor Samantha van der Veen.

De Leonidassers gaven de voorsprong niet weg. Debutant Robin Kreulen maakte via een fraaie afstander de 5-7. En ook debutant Kevin Hoen deed een duit in het zakje; Hoen wist zich te ontdoen van zijn heer en scoorde uit een doorbraak: 5-8.

Een strafworp voor SIOS werd omgezet in een punt, waarna er ook in het aanvalsvak van Leonidas een strafworp werd uitgedeeld. René Zuil sleepte hier het negende doelpunt uit voor Leonidas.

De Wolvegaasters gaven zich nog niet gewonnen. Een doorbraak en een afstander verkleinden de achterstand van de ploeg naar 8-9. En met nog ruim tien minuten speeltijd te gaan, was het zaak dat Leonidas weer tot scoren zou komen.

Kevin Hoen wist van afstand de korf te doorboren, maar ook hierna haakte SIOS snel weer aan.

In de slotfase van de wedstrijd maakte SIOS een overtreding met een strafworp tot gevolg. René Zuil benutte deze kans en zette een 9-11 eindstand op het scorebord.

De eerste twee punten zijn binnen voor Leonidas. Aanstaande zondag wordt er om 11:10 uur gespeeld in De Wijk tegen Roreko 3.

Doelpunten Leonidas: Henry Bakker (2x), Anna Hoogenkamp (1x), René Zuil (4x), Anita Dolstra (1x), Robin Kreulen (1x) en Kevin Hoen (2x).