Leonidas overklast Moedig Voorwaarts

Op tweede paasdag kwam Moedig Voorwaarts op bezoek bij de C1000-formatie van De Jong in Noordwolde. Leonidas leverde een goede strijd, en wist een ruime zege van 10-1 te boeken.

Leonidas begon met in de aanval met Ricardo Augustijn, Rick Vogelzang, Evelien Rink en Mieke Zijlstra. In de verdediging startten René Zuil, Henry Bakker, Patty Vogelzang en Jessica de Vries.

Voorgaande wedstrijden tegen MV bleken altijd lastig te zijn voor de groenhemden. Leonidas begon daarom scherp aan de wedstrijd.

In het regenachtige Noordwolde werd na drie minuten de score geopend; Ricardo Augustijn was trefzeker van afstand en zette de ploeg op voorsprong in de beginfase van de wedstrijd. Twaalf minuten na het eerste doelpunt werd door MV de stand weer gelijk getrokken door een afstandschot.

Er volgde een lange stilte. Pas in de 31e minuut was Leonidas weer doeltreffend door middel van een afstandschot van Henry bakker. Dat bracht de stand op 2-1. In de eerstvolgende aanval vond leonidas nogmaals de korf en wist de score uit te breiden naar 3-1 door middel van een afstandschot van Jessica de Vries. De Noorwoldigers gingen vervolgens de rust in met een 3-1 voorsprong op MV.

Na de rust wist Leonidas in de 3e minuut te scoren; van afstand was het ditmaal Rick Vogelzang die trefzeker was. Drie minuten later was het Ricardo Augustijn die de korf vond uit een verdiende strafworp. Dat zette de C1000-formatie op een voorsprong van 5-1.

Na de vakwissel wist René Zuil een verdiende strafworp te benutten en breidde de voorspong nog verder uit in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Enkele minuten later kregen de groenhemden een vrije bal. Bij deze vrije bal werd MV verrast met een ingestudeerde variant van de vrije bal. Jessica de Vries wist deze ingestudeerde vrije bal te benutten. Daardoor werd de voorsprong 7-1.

Na de vakwisseling kon Ricardo Augustijn in de 15e minuut een vrije bal benutten. Gedurende bijna een kwartier werd er niet gescoord, totdat er na een overtreding van MV een strafworp benut kon worden. Ricardo Augustijn maakte deze kans netjes af, en zo werd de stand 9-1 voor Leonidas.

In de 33e minuut werd de laatste punt van deze wedstrijd binnengesleept door de groenhemden. Jessica de Vries zette de eindstand op het bord via een doorloopbal op 10-1.

Deze uitslag geeft goede hoop voor de volgende wedstrijd op zondag 15 april tegen Koru in Uffelte.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (4x), Jessica de Vries (3x), René Zuil (1x), Rick Vogelzang (1x) en Henry Bakker (1x).