Leonidas op de "beach" van De Hoeve

Leonidas is morgen, net als vorig jaar, aanwezig op het beachkorfbaltoernooi in De Hoeve. Beachkorfbal Noord (BKN) komt alweer voor de derde keer op rij naar De Hoeve.

Korfballers luiden hun seizoen daar op zomerse wijze in op het gelegenheidsstrand. Voor deze editie presenteert de BKN-organisatie Rabobank als naamdrager van het beachkorfbaltoernooi.

Het toernooi is net als voorgaande jaren aangemerkt als KNKV NK Beach voorronde. Op zaterdag 20 augustus vindt het NK Beachkorfbal plaats op het strand van Scheveningen.

De ploegen bestaan uit vier spelers, die elkaar bestrijden met de zon op het gezicht en het zand tussen de tenen. Een wedstrijd duurt twaalf minuten en na zes minuten wordt er van speelrichting gewisseld.

Deelnemers in de toppoule (start 16:30 uur) zijn naast De Hoeve, CSL, WSS, Hoogkerk, De Walden, LDODK en Mid-Fryslan. Dit zijn teams die spelen op niveau 1e klasse of hoger.

Leonidas doet vanaf 14:00 uur mee bij de recreatie- en juniorenteams met Leonidas 1 en het combinatieteam De Hoeve/Leonidas A1. Lintjo 1 uit Oldeberkoop en SCO A1 uit Oldeholtpade zijn daar ook van de partij.

BKN sluit om 20:00 uur af met een spetterend eindfeest. Ook het toernooi zelf wordt muzikaal en feestelijk omkleed.

Heb je nog geen plannen morgen of je wil gewoon een keer wat beachkorfbalwedstrijden zien, kom dan een kijkje nemen. Het is leuk om naar te kijken, maar misschien nog wel leuker om te doen. Er zit al namelijk jaren een enorme groei  in deze moderne, dynamische, zeer inspannende en door de aangepaste regels spectaculaire korfbalvorm.