Leonidas onderuit tegen Wêz Warber/Wêz Fluch

De Leonidassers speelden gistermiddag de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Wêz Warber/Wêz Fluch (WW/WF). Het was voor de Noordwoldigers geen vruchtbare wedstrijd. Er werd met 5-17 verloren.

Om 15:50 uur gaf de scheidsrechter het beginsignaal voor de wedstrijd. In de verdediging startten René Zuil, Henry Bakker, Geke Niemann en Hester Dekker. Rick Vogelzang, Robin Dekker, Mariska van der Schoot en Kim Stuiver startten in de aanval.

Zowel Leonidas als WW/WF hadden een aantal aanvallen nodig, voordat de eerste punten werden gescoord. Het was WW/WF die al snel op een 0-2 voorsprong kwam, dankzij een strafworp en een afstandschot. Dat de gasten scherp waren van afstand, zou later in de wedstrijd blijken.

Na de eerste vakwisseling bezorgde aanvoerder Henry Bakker voor de eerste punt aan Leonidas’ zijde.

Twee afstandschoten van WW/WF betekenden vervolgens een 1-4 achterstand voor de Leonidassers.

Rick Vogelzang wist de 2-4 tussenstand op zijn naam te zetten door een schot van afstand. De gasten namen nu weer het voortouw; na enkele schoten van afstand stond er inmiddels 2-8 op het scorebord.

Nadat er wederom een wisseling van vakken had plaatsgevonden, was het Henry Bakker die van afstand de korf wist te doorboren. Tot aan de pauze kwamen de Leonidassers helaas niet meer aan bod. Het resultaat was dan ook een flinke achterstand van 3-12 in de pauze.

Na de pauze kwam de herintredende Ricardo Augustijn in het veld voor Robin Dekker, en Patty Vogelzang voor Geke Niemann.

Binnen enkele momenten was het WW/WF die als eerste weer de korf wist te vinden. Ricardo Augustijn was vervolgens trefzeker van afstand en zette de tussenstand op 4-13.

Inmiddels was Sandra Baer in het veld gekomen voor Kim Stuiver.

Voor de Leonidassers viel er in de tweede helft nog weinig te redden. Hoewel er beter werd verdedigd waardoor de gastploeg minder tot scoren wist te komen, verzuimden de Noordwoldigers om kansen af te maken. Er werden bovendien in totaal drie strafworpen gemist.

Ricardo Augustijn wist aan het einde van de wedstrijd nog eenmaal voor zijn ploeg te scoren, waarmee de eindstand op 5-17 kwam te staan.

Aanstaande zondag speelt Leonidas tegen KIA in De Wijk. De wedstrijd begint om 14:20 uur.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (2x), Rick Vogelzang (1x) en Ricardo Augustijn (2x).

Kijk voor meer foto's in het fotoarchief.