Leonidas nog steeds puntloos

Na verlies in de eerste drie wedstrijden, was een overwinning wel weer eens welkom voor Leonidas. Helaas bleek ook WIK’34 uit Damwoude te sterk voor de Noordwoldigers. Thuis in De Duker werd met 9-15 verloren.

De groenwitten begonnen niet scherp aan de wedstrijd, terwijl de ploeg uit Damwoude snel de korf wist te vinden. Na enkele minuten keek Leonidas tegen een 0-3 achterstand aan. Gelukkig wist René Zuil van afstand wat terug te doen.

Daarna breidde WIK’34 de voorsprong uit tot 1-7. Vooral de dames van het team uit Damwoude waren trefzeker. Ricardo Augustijn bracht met een mooie uitstarter de stand op 2-7. WIK’34 had hier op een snel antwoord op met een doorbraak. Voor Leonidas scoorde Mieke Zijlstra de 3-8 na een goed aangeven van Henry Bakker.

In de pauze keek de C1000-formatie tegen een 3-9 achterstand aan. Na rust was het Leonidas dat als eerst de korf doorboorde. Bea van der Wagen schoot knap raak van afstand. Dit zette de stand op 4-9. Daarna was het eenrichtingsverkeer van WIK’34 en stond er een 4-13 achterstand op het scorebord.

Het was wederom René Zuil die voor de Noordwoldigers de afstand wist te verkleinen tot zeven punten. Daarna was het Ricardo Augustijn die zuiver was van dichtbij. De gasten vonden nog eenmaal de korf. Mieke Zijlstra kreeg een strafworp mee, die werd verzilverd door René Zuil.

Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Lisa de Boer, met een fraaie doorloopbal bracht ze de stand op 9-15.

Voor Leonidas hebben gescoord: René Zuil (4x), Ricardo Augustijn (2x), Mieke Zijlstra (1x), Lisa de Boer (1x) en Bea van der Wagen (1x).