Leonidas niet opgewassen tegen MN en W

Afgelopen vrijdagavond stond voor de Leonidassers de inhaalwedstrijd tegen MN en W op het programma. Een wedstrijd die in het begin gelijk opliep, eindigde in een 9-17 verlies voor de groenwitten.

Met Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Mieke Zijlstra en Lisa de Boer in de aanval en René Zuil, Henry Bakker, Patty Vogelzang en Evelien Rink in de verdediging werd er om 19:00 uur gestart met de wedstrijd.

Een eerste aanval van de Leonidassers leverde geen punt op. Na enkele minuten was het raak voor de tegenpartij. Een onterecht weggegeven strafworp bracht de ploeg uit Hijum op een 0-1 voorsprong. De voorsprong was echter van korte duur. In de volgende aanval van de Leonidassers, wist Ricardo Augustijn de korf van afstand te vinden.

Enkele ogenblikken later kwamen de gasten weer op voorsprong. Ook deze voorsprong was van korte duur. René Zuil bracht de stand weer op gelijke hoogte door te scoren van afstand. De gasten uit Hijum antwoordden daarop met een afstandschot.

Ricardo Augustijn bracht de stand op 3-3 met een afstandschot. Na de 3-3 hadden de Leonidassers moeite met het vinden van de korf. MN en W profiteerde hiervan, en bouwde de stand uit naar een 3-7 voorsprong.

Goed werk in het aanvalsvak zorgde ervoor dat Patty Vogelzang de 4-7 in de wacht wist te slepen door een ingestudeerd balletje. Met nog enkele minuten te spelen voor de eerste helft, wisten de gasten nog eenmaal te scoren uit een doorbraak. Met een tussenstand van 4-8 volgde de pauze.

Na de pauze kwam Silvia Wolbers in het veld voor Evelien Rink. Leonidas kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. Ricardo Augustijn wist in de eerste aanval al te scoren achter de korf. Een afstandschot van Frank Vermeeren bracht de stand op 6-8.

Een heer van MN en W wist de korf van afstand te treffen. Hierna volgde René Zuil dit voorbeeld en bezorgde zijn ploeg de 7-9.

Vanaf dit moment brak er een goede periode aan voor de gasten uit Hijum. Een 7-9 voorsprong werd uitgebreid naar een voorsprong van 7-13. Karin Crom kwam nu in het veld voor Lisa de Boer.

De Leonidassers gaven de moed nog niet op: een goede actie van Mieke Zijlstra leverde een strafworp op die door Ricardo Augustijn werd benut. Stand: 8-13.

De tegenpartij had de smaak te pakken en wist nog tweemaal achter elkaar te scoren uit een klein kansje onder de korf en een afstandschot. René Zuil was wederom trefzeker van afstand en zette 9-15 op het scorebord.

Klaas van der Meer kwam in het veld voor Frank Vermeeren. Een actie van Karin Crom werd beloond met een strafworp. Helaas lieten de Leonidassers deze kans onbenut. De spelers van MN en W wisten de korf nog tweemaal te vinden waarna het eindsignaal klonkt. De wedstrijd werd met 9-17 verloren.

Leonidas speelt aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Stadskanaal ’74.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (4x), René Zuil (3x), Patty Vogelzang (1x) en Frank Vermeeren (1x).