Leonidas niet op schot

De Leonidassers speelden afgelopen weekeinde de laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen NKC in Marum. Er werd verloren met 17-7.

Leonidas speelde deze laatste wedstrijd, waarbij er voor zowel Leonidas als NKC niets meer op het spel stond, in een gewijzigde opstelling: Ricardo Augustijn, Henry Bakker, Trijntje van der Meer en Mieke Zijlstra startten in de verdediging. René Zuil vormde samen met Frank Vermeeren, Lisa de Boer en Evelien Rink het aanvalsvak.

Het duurde enkele minuten voordat het eerste doelpunt een feit was. Een heer van NKC was trefzeker van afstand en zette de 1-0 op het scorebord. In het verdedigingsvak van Leonidas werd een fout afgestraft met een strafworp, waardoor NKC op een 2-0 voorsprong kwam.

Na de vakwisseling wist Trijntje van der Meer als eerste van de Leonidassers de korf te vinden. Een strafworp en een afstandschot van NKC zorgden voor een 4-1 voorsprong. René Zuil antwoordde hierop met een klein kansje onder de korf.

Wederom mochten de NKC-ers een strafworp benutten. Deze werd verzilverd waardoor de Noordwoldigers tegen een 5-2 achterstand aan keken. In de aanval hierop wist Henry Bakker de korf te treffen van afstand.

De Leonidassers raakten de bal te snel kwijt onder de korf na iedere aanval. NKC profiteerde hiervan, en wist zo nog driemaal te scoren voor de rust. Bij rust was de tussenstand 8-3.

Na de rust waren de eerste twee doelpunten voor NKC. Een strafworp die door René Zuil werd verzilverd zorgde voor de 10-4 op het scorebord. Hierna was het weer de beurt aan NKC. De NKC-ers scoorden tweemaal achter elkaar uit een afstandschot en een strafworp.

De Leonidassers kregen geen grip op de wedstrijd en veel kansen werden niet afgerond.

De 12-5 kwam op naam van René Zuil te staan, die de korf trof van afstand. Hierna werd er driemaal achter elkaar door NKC gescoord, wat de tussenstand op 15-5 bracht.

Met nog enkele minuten te spelen, wist René Zuil te scoren uit een uitstarter. NKC wist nog tweemaal de korf te vinden, en Mieke Zijlstra zette met een doorbraak de eindstand van 17-7 op het scorebord.

Leonidas is hiermee geëindigd op een zevende plaats.

Voor het komende seizoen is Leonidas nog steeds op zoek naar vervangers voor de vertrekkende Mieke Zijlstra en Lisa de Boer.

Ook ontstaat er een vacature in het eerste team van Leonidas op de plaats van de vertrekkende Ricardo Augustijn.

Voor Leonidas scoorden: Trijntje van der Meer (1x), René Zuil (4x), Henry Bakker (1x) en Mieke Zijlstra (1x).