Leonidas niet in vorm

Leonidas speelde afgelopen weekeinde in Steenwijk tegen Noveas. Halverwege de eerste helft begon Noveas een voorsprong op te bouwen. De wedstrijd eindigde in een 20-8 verlies voor de Noordwoldigers.

Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Mieke Zijlstra en Kim Stuiver begonnen in de aanval. René Zuil, Rick Vogelzang, Bea van der Wagen en Lisa de Boer vertegenwoordigden het verdedigingsvak. Henry Bakker speelde niet mee, i.v.m. een blessure.

Noveas opende de wedstrijd in de derde minuut met een uitstarter onder de korf. Amper een minuut later kon Ricardo Augustijn de stand weer gelijk trekken naar 1-1. Augustijn scoorde uit een afstandsschot.

Enkele ogenblikken later zag Noveas kans om weer op voorsprong te komen. Een heer van Noveas rondde een inloper af, en bracht de Steenwijkers weer op voorsprong. Door overtreding werd er een strafworp aan Leonidas toegekend. René Zuil benutte deze en bracht de stand wederom gelijk.

In de tiende minuut kwam Noveas weer op voorsprong. Daarna volgde een doelpuntenloze periode van tien minuten.

Na twintig minuten gespeeld te hebben, begon Noveas de wedstrijd naar zich toe te trekken. De verdediging van Leonidas verzwakte en de Noordwoldigers kwamen zelf niet tot scoren. Zo kon Noveas de voorsprong uitbreiden naar 11-2 tot aan de pauze.

Kort na het begin van de tweede helft, werd er aan de zijde van Noveas gescoord. Niet veel later benutte René Zuil een strafworp. De stand was inmiddels 12-3.

Noveas bleef sterk in de tweede helft, en scoorde uit een klein kansje onder de korf en uit een afstander. Frank Vermeeren wist vervolgens uit een afstander te scoren, en tekende zo voor de 14-4. Nu was het weer de beurt aan Noveas; de Steenwijkers bouwden de voorsprong nog verder uit naar 18-4.

Door een overtreding aan Noveas' zijde, mocht Leonidas een strafworp nemen. René Zuil rondde deze kans af. Niet veel later wist Zuil ook uit een schot van afstand te scoren. De stand was nu 18-6.

Noveas had de smaak van de afstandschoten goed te pakken, en scoorde nogmaals uit een afstandschot. Mieke Zijlstra wist vervolgens te scoren uit een klein kansje onder de korf.

Met nog enkele minuten op de klok wist Noveas nog een keer te scoren uit een afstandschot. De scheidsrechter kende nog een vrije bal toe aan Leonidas, en deze werd verzilverd. Helaas was dat niet genoeg, en moesten de Noordwoldigers met een verlies van 20-8 huiswaarts.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas tegen DWA/Argo. De wedstrijd begint om 19:00 uur het sportveld van Leonidas in Noordwolde.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (1x), René Zuil (5x), Frank Vermeeren (1x) en Mieke Zijlstra (1x).