Leonidas na jaarwisseling niet sterk

Leonidas is na de jaarwisseling weer begonnen aan de tweede helft van de zaalcompetitie. De ploeg van C1000 De Jong uit Noordwolde reisde af naar De Wijk, om daar de eerste wedstrijd van het jaar te spelen tegen KIA.

Leonidas begon met in de aanval: René Zuil, Henry Bakker, Jessica de Vries en Lisa de boer. In de verdediging begonnen: Rick Vogelzang, Wolter-Kees Bouknegt, Evelien Rink en Patty Vogelzang.

Leonidas begon sterk aan de wedstrijd; in de eerste aanval van de groenhemden schoot René Zuil van afstand de 0-1 op het scorebord. Een paar minuten later kwam KIA naast Leonidas op het scorebord, na een treffer van afstand. Na de vakwissel wist Rick Vogelzang tweemaal achter elkaar de korf te vinden van afstand. Binnen twee minuten stonden de Noordwoldigers weer op voorsprong met 1-3.

René Zuil bracht de ploeg nog verder op voorsprong door middel van een klein kansje die is ontstaan uit een oplosbal onder de korf. Ook KIA deed wat terug; met een afstandschot bracht KIA de stand op 2-4. Nadat vijf minuten geen doelpunten zijn gemaakt door beide ploegen bracht Rick Vogelzang door middel van een afstandschot de stand op 2-5, in het voordeel van de groenhemden. Enkele minuten later maakte KIA er via een afstandschot 3-5 van, waarop Jessica de Vries antwoordde met een doorloopbal en daarmee de stand op 3-6 bracht. Voor de rust wist KIA nog tweemaal de korf te vinden en bracht zo de ruststand op het scorebord van 5-6.

Na de rust opende Wolter-Kees Bouknegt met een afstandschot en bracht de Noordwoldigers verder op een voorsprong van 5-7. In de eerste aanval na de vakwissel wist KIA ook de korf te vinden en bracht de stand terug tot een punt verschil. Waarop Lisa de Boer antwoordde met een afstandschot en de ploeg uit Noordwolde weer verder op voorsprong zette. De stand was nu 6-8.

Maar KIA gaf nog niet op en bracht de stand weer terug naar een punt verschil door een afstandschot. In de eerstvolgende aanval werd gereageerd door Leonidas door een doorloopbal van Rick Vogelzang. Vogelzang bracht hiermee de Noordwoldigers op twee punten voorsprong.

Na het laatste doelpunt wist Leonidas de korf een ruime tijd niet meer te vinden en kwam KIA langs zij door middel van twee afstandschoten en een doorloopbal. Daardoor kwam de ploeg op voorsprong met 10-9. Wolter-Kees Bouknegt werd gewisseld voor Berry Duin om het aanvalsvak te versterken. De stand werd nog gelijk getrokken tot 10-10; door middel van een wegtrekbal onder de korf wist Berry Duin een kans te benutten.

Enkele minuten later wist KIA voor de laatste keer de korf te vinden en zette de stand 11-10. Leonidas had nog vijf minuten om de stand recht te trekken en op voorsprong te komen, maar het mocht niet baten. KIA speelde het uit waardoor Leonidas nog maar een enkele kans kreeg, maar niet benutte.

De eindstand van deze wedstrijd 11-10 in het voordeel van KIA.

Voor Leonidas hebben gescoord: Rick Vogelzang (4x), René Zuil (2x), Jessica de Vries (1x), Wolter-Kees Bouknegt (1x), Lisa de Boer (1x) en Berry Duin (1x).