Leonidas MW1 wint met 7-9

In Ruinen won Leonidas MW1 afgelopen woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen ZKC '19 MW1. Met een 7-9 overwinning werden de twee punten binnengesleept.

De wedstrijd stond oorspronkelijk begin januari gepland, maar kon toen niet doorgaan wegens de winterse weersomstandigheden. Maar afgelopen woensdag kon hij dan toch gespeeld worden.

Leonidas begon met Henry Bakker, Simon Siedsma, Kim Stuiver en Mariska van der Schoot in de aanval. In de verdediging startten Ferri Grasmeijer, Wolter Benthem, Meta Stoelwinder en Patty Vogelzang.

De eerste treffer in de wedstrijd was voor ZKC '19.  Maar in de aanval daarna zorgde Henry Bakker voor de 1-1 gelijkmaker van achter de korf, na een lange bal door Simon Siedsma.

Via Ferri Grasmeijer kwamen de Noordwoldigers op een 1-2 voorsprong,. Waarna Meta Stoelwinder na een doorbraak het volgende doelpunt wist te maken.

Het aanvalsvak van Leonidas had even moeite met het goed opzetten van de aanvallen, maar datzelfde gold ook voor ZKC '19. Via een fraaie treffer van afstand maakte Mariska van der Schoot de 1-4. Simon Siedsma sloot de eerste helft af met ook een afstander.

Met een 1-5 voorsprong werd er begonnen aan de tweede helft. ZKC '19 wist al snel de weg naar de korf te vinden.

In het aanvalsvak van Leonidas was Myka van der Walle in het veld gekomen voor Meta Stoelwinder. Patty Vogelzang wist met een actie beide dames van ZKC '19 naar haar te lokken, waardoor Myka van der Walle van afstand de 2-6 wist te maken.

Na de vakwisseling die hierop volgde, onderschepten de Leonidassers bij het uitbrengen door ZKC '19. De bal werd snel naar binnen gespeeld, waarna Mariska van der Schoot een actie wist te maken die een strafworp opleverde. Henry Bakker verzilverde deze.

Leonidas had een ruime voorsprong van vijf punten, maar ZKC '19 gaf zich nog niet over. De ploeg wist ineens het gat in de korf te vinden, en na drie afstandtreffers stond het scorebord op 5-7.

Jelle Grasmeijer wist via een afstander de marge weer te vergroten naar 5-8. Een klein kansje van de tegenpartij verkleinde deze weer.

Met nog een paar minuten te spelen, wisten beide ploegen nog enkele kansen te creëren. Via een doorbraak maakte Wolter Benthem de 6-9. ZKC '19 besloot de eindstand op 7-9.

Het midweekteam speelt de volgende wedstrijd op woensdagavond 9 maart. Er wordt dan wederom tegen ZKC '19 MW1 gespeeld, maar dan in Sporthal De Duker. De wedstrijd begint om 21:30 uur.

Doelpunten Leonidas: Henry Bakker (2x), Meta Stoelwinder (1x), Ferri Grasmeijer (1x), Myka van der Walle (1x), Mariska van der Schoot (1x), Simon Siedsma (1x), Jelle Grasmeijer (1x) en Wolter Benthem (1x).