Leonidas MW1 verliest van Wêz Handich/DOW MW1

In eigen huis kon Leonidas MW1 afgelopen woensdag niet opboksen tegen Wêz Handich/DOW MW1. De wedstrijd werd verloren met 7-15.

De vorige ontmoeting met Wêz Handich/DOW eindigde nog in een 6-5 verlies. Ditmaal waren de gasten beter op schot, en maakten een duidelijk verschil.

De Leonidassers begonnen met Evelien Rink, Silvia Wolbers, Jan ten Hof en Simon Siedsma in de aanval. In de verdediging werd er gestart met Daniëlle Deli, Astrid Augustijn, Tom Vogelzang en Wolter Benthem.

Simon Siedsma wist als eerste de weg naar de korf te vinden, waardoor Leonidas al snel op voorsprong kwam. De voorsprong werd niet veel later tenietgedaan door Wêz Handich/DOW door een schot van afstand.

Via rake treffers van Tom Vogelzang en Daniëlle Deli wisten de groenwitten op een 3-1 voorsprong te komen. Nu brak voor Wêz Handich/DOW een sterke fase aan. Met drie treffers op rij wisten de gasten op een 3-4 voorsprong te komen.

Daniëlle Deli was wederom trefzeker van afstand en trok de stand weer gelijk naar 4-4.

In de laatste fase van de eerste helft wist de ploeg uit Rottevalle nog tweemaal de korf te treffen. Wolter Benthem besloot de eindstand van de eerste helft op 5-6 na een treffer van afstand.

Aan het begin van de tweede helft kwam Henry Bakker in het veld voor Simon Siedsma, Jelle Grasmeijer voor Tom Vogelzang en Joyce Bakker voor Astrid Augustijn.

Wêz Handich/DOW kwam sterk uit de kleedkamers; drie afstanders en een strafworp leverden de ploeg een 5-10 voorsprong op. Jelle Grasmeijer wist vervolgens een punt uit een doorbraak te slepen: 6-10. Inmiddels was Ferri Grasmeijer in het veld gekomen voor Jan ten Hof.

De gasten waren erg trefzeker van afstand in de tweede helft; een 6-10 voorsprong werd verder uitgebouwd naar een 6-15 voorsprong. Veel konden de Leonidassers niet meer inbrengen. Henry Bakker besloot de eindstand met een afstander op 7-15.

Aanstaande woensdag speelt Leonidas thuis tegen Drachten MW1. De wedstrijd begint om 20:00 uur. Dit is de laatste wedstrijd van de veldcompetitie voor de midwekers.