Leonidas MW1 verliest van VDW-OLS MW1

Voor het midweekteam van KV Leonidas, stond gisteren de thuiswedstrijd tegen VDW-OLS MW1 op het programma. De ploeg uit Assen won de wedstrijd met 6-10.

De Leonidassers begonnen aan de wedstrijd met Henry Bakker, Wolter Benthem, Patty Vogelzang en Silvia Wolbers in de aanval. Rick Vogelzang, Tom Vogelzang, Evelien Rink en Trijntje Vermeeren begonnen in de verdediging.

Na een aantal minuten gespeeld te hebben, slaagde het aanvalsvak van Leonidas er nog niet in om het voortouw te nemen. De gasten uit Assen wisten als eerste de weg naar de korf te vinden. VDW-OLS kwam al snel op een 0-3 voorsprong.

Rick Vogelzang zorgde er met een uitstarter voor dat de Leonidassers van de nul af kwamen. Na de vakwisseling trof Henry Bakker de korf van afstand. De achterstand was hiermee verkleind tot 2-3.

Een uitstarter van VDW-OLS leverde de ploeg de 2-4 voorsprong op. Kort voor de pauze werd een overtreding van de Leonidassers bestraft met een strafworp. Deze werd goed benut door de gasten. De ploegen begonnen met een 2-5 tussenstand aan de pauze.

Na de pauze kwam René Zuil in het veld voor Henry Bakker, Daniëlle Deli voor Silvia Wolbers en Jelle Grasmeijer voor Tom Vogelzang.

Rick Vogelzang was al snel trefzeker van afstand. Helaas moest de ploeg uit Noordwolde hierna een tegentreffer incasseren. Een doorbraak van VDW-OLS zorgde ervoor dat de Leonidassers nog verder op achterstand kwamen.

Een uitwijker door Jelle Grasmeijer betekende een 4-7 tussenstand. Rick Vogelzang trof hierna de korf van een knappe afstand.

Na de vakwisseling was het René Zuil die een punt wist te slepen uit een klein kansje. Met een 6-7 tussenstand waren de groenwitten weer terug in de strijd.

Helaas slaagden de Leonidassers er niet in om de korf te treffen. De ploeg uit Assen profiteerde hiervan; twee afstanders en een strafworp zorgden ervoor dat er aan het einde van de wedstrijd 6-10 op het scorebord kwam te staan.

Woensdag 16 april speelt Leonidas MW1 thuis tegen SCO MW1. De wedstrijd begint om 20:00 uur.