Leonidas MW1 verliest laatste wedstrijd

Leonidas MW1 speelde vanavond de laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen HHV MW2 uit Hollandscheveld. Een gelijkopgaande wedstrijd eindigde in een verlies voor de groenwitten.

De Leonidassers begonnen met René Zuil, Jelle Grasmeijer, Evelien Rink en Ingrid Martens in het aanvalsvak. Wolter Benthem, Rick Vogelzang, Silvia Wolbers en Daniëlle Deli begonnen in het verdedigingsvak.

Al snel wist René Zuil een strafworp te slepen uit een overtreding van de tegenpartij. Evelien Rink verzilverde deze, waardoor de Leonidassers op een 1-0 voorsprong wisten te komen. Het verdedigingsvak kon echter niet voorkomen dat de gasten van afstand de gelijkmaker scoorden.

Na de vakwisseling was het HHV die tot tweemaal toe de korf wist te vinden. Er werd tweemaal gescoord uit afstandschoten. Met een stand van 1-3 werd er vervolgens weer gewisseld.

René Zuil wist al snel de korf van afstand te doorboren. Een goede actie van Jelle Grasmeijer onder de korf, leverde de Leonidassers een strafworp op. Wederom wist Evelien Rink deze te verzilveren. Hierdoor kwam er weer een gelijke stand (3-3) op het scorebord te staan.

Een klein kansje door HHV leverde de gasten even een voorsprong op. De voorsprong was weer van korte duur: Rick Vogelzang wist uit een doorbraak een punt te slepen. De stand was weer gelijk.

Tot aan het einde van de eerste helft wist de ploeg uit Hollandscheveld nog tweemaal de korf te vinden. In de laatste seconden die wegtikten, scoorde Rick Vogelzang nog eenmaal voor Leonidas van afstand. De tussenstand was nu 5-6.

De tweede helft begon. De Leonidassers brachten twee wisselspelers in het spel: Henry Bakker kwam in het veld voor Jelle Grasmeijer, en Patty Vogelzang kwam in het veld voor Ingrid Martens.

Het duurde een aantal aanvallen voordat er werd gescoord. HHV wist als eerste de korf te vinden, waarna een vakwisseling volgde.

Een lange bal van René Zuil zorgde ervoor dat Henry Bakker achter de korf tot scoren kon komen. Het aanvalsvak deed goed werk, zette goede aanvallen neer en uiteindelijk wist Evelien Rink de gelijkmaker van 7-7 te scoren.

Hoewel er nog van alles mogelijk was, brak er voor de Leonidassers een doelpuntenloze periode aan. Kansen werden niet afgemaakt.

De gasten uit Hollandscheveld wisten de korf nog een aantal malen te treffen, en bepaalden de eindstand op 7-10.

Voor het midweekteam zit de veldcompetitie er nu op. Over een aantal weken zal de zaalcompetitie weer van start gaan.

Voor Leonidas scoorden: Evelien Rink (3x), René Zuil (1x), Rick Vogelzang (2x) en Henry Bakker (1x).