Leonidas MW1 verdient punt in Joure

Gisteravond werd in het Friese Joure de wedstrijd tussen Leonidas MW1 en Joure MW1 gespeeld. Een opgelopen achterstand van 5-2 in de eerste helft, eindigde aan het einde van de wedstrijd in een 9-9 gelijkspel.

Joure kwam goed uit de startblokken. Na enkele aanvallen was het raak voor de Friezen. Het verdedigingsvak bestaande uit Wolter Benthem, Henry Bakker, Kim Stuiver en Patty Vogelzang konden een afstandschot van Joure niet voorkomen: 1-0.

Het aanvalsvak van Leonidas, bestaande uit Tom Vogelzang, Rick Vogelzang, Evelien Rink en Silvia Wolbers verrichte goed werk en creëerde kansen. Hierdoor kon Evelien Rink een doorloopbal benutten en de stand op 1-1 zetten.

Na de vakwisseling had het aanvalsvak moeite met het treffen van de korf. Onnodig balverlies onder de korf zorgde ervoor dat Joure hiervan kon profiteren. In de loop van de eerste helft liep de pleog uit naar een 4-1 voorsprong.

Een uitstarter van Rick Vogelzang leverde de Leonidassers het tweede doelpunt op, waarna Joure kort voor de pauze nog eenmaal wist te scoren. Met een tussenstand van 5-2 werd er gepauzeerd.

Na de pauze kwam Astrid Augustijn in het veld voor Kim Stuiver, en René Zuil voor Tom Vogelzang.

Wederom was het Joure die als eerste de korf wist te treffen, waardoor de Noordwoldigers nog verder op achterstand kwamen: 6-2.

Een fraaie afstander van Evelien Rink leverde de Leonidassers de 6-3 tussenstand op. Hierna wist Joure weer tot scoren te komen.

Voor de Leonidassers brak er dan nu een goede periode aan. Achtervolgens wisten Wolter Benthem, Patty Vogelzang en Silvia Wolbers te scoren uit schoten van afstand. Leonidas zat nu weer goed in de race, en er waren weer kansen.

Joure gaf zich nog niet gewonnen, en tekende voor de 8-6 tussenstand. Patty Vogelzang wist vervolgens van afstand te scoren en sleepte de 8-7 binnen, waarna Joure wederom wist te scoren.

Met nog tien minuten op de klok werd het toch wel spannend. Vooral toen René Zuil met een doorbraak 9-8 op het scorebord zette, en niet veel later zelfs 9-9 uit een afstander.

In de laatste minuten van de wedstrijd verrichte het verdedigingsvak goed werk, en gaf weinig kansen weg aan Joure. Ook werd de bal diverse malen snel onderschept, en kreeg het aanvalsvak de kans te scoren. Helaas voor de Leonidassers werd er niet meer gescoord, en eindigde de wedstrijd in een 9-9 gelijkspel.

Aanstaande woensdag 4 december speelt Leonidas thuis in Sporthal De Duker tegen De Hoeve. De wedstrijd begint om 21:30 uur.