• Korfbal Totaal
  • Word lid!
  • SponsorKliks
  • Wij maken Leonidas nog groener!

Leonidas MW1 onderuit in Hollandscheveld

In Hollandscheveld ging het midweekteam afgelopen woensdagavond onderuit met 18-10 tegen HHV MW1.

In de eerste helft hielden de Leonidassers nog prima stand. Maar in de tweede helft wist te ploeg uit Hollandscheveld de korf beter te vinden, om vervolgens het verschil te maken.

Na een 2-0 achterstand wist Simon Siedsma van afstand de 2-1 te maken. HHV volgde vrijwel direct met een tegentreffer, waarna Henry Bakker van afstand de 3-2 wist te maken. Leonidas kwam nu verder op achterstand; binnen enkele momenten stond er 5-2 op het scorebord.

Lourens Looijenga tekende voor de 5-3, waarna HHV weer scoorde. Een uitstarter onder de korf door Daniëlle Deli leverde de 6-4 op.

In het laatste deel van de eerste helft wist HHV nog twemaal te scoren. Een afstander van Lourens Looijenga zorgde ervoor dat er met een 8-5 tussenstand werd gepauzeerd.

Aan het begin van de tweede helft kwamen de Leonidassers moeilijk tot scoren. Pas bij een 16-6 achterstand, wist Patty Vogelzang te scoren uit een fraaie afstander.

Lourens Looijenga sleepte een punt uit een doorbraak, en Henry Bakker verzilverde een strafworp die door Sandra Baer was verkregen: 16-9.

Met nog zo'n tien minuten te spelen, waren de kansen voor de Leonidassers wel erg klein geworden. HHV scoorde nog tweemaal, en Anja Kallenkoot besloot de eindstand op 18-10 na een afstandschot.