Leonidas MW1 haakt af in tweede helft

Onder winterse weersomstandigheden reed het midweekteam afgelopen woensdag naar Musselkanaal voor de wedstrijd tegen Stadskanaal '74 MW1. Leonidas haakte af in de tweede helft en verloor met 16-11.

De Leonidassers begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Rake treffers van Evelien Rink en Simon Siedsma brachten de groenwitten al snel op een 0-2 voorsprong.

Nadat Stadskanaal '74 ook van de nul af wist te komen, werd een overtreding van Stadskanaal '74 bestraft met een strafworp. Jelle Grasmeijer benutte deze, en zette hiermee zijn ploeg op een 1-3 voorsprong. Een doorbraak van Evelien Rink vergrootte de marge naar 1-4.

Stadskanaal '74 zette een tandje bij, terwijl de Leonidassers moeite kregen met het vinden van de korf. Zo wist Stadskanaal '74 van een 1-4 achterstand op een 5-4 voorsprong te komen. Een door Evelien Rink verkregen strafworp werd verzilverd door Simon Siedsma wat weer een gelijke stand opleverde.

Tot aan de pauze wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren; Jelle Grasmeijer besloot de tussenstand op 6-6 na een treffer van afstand.

Kort na de pauze was Astrid Augustijn trefzeker van afstand.

De 6-7 voorsprong van Leonidas was van korte duur. Wederom kregen de Leonidassers moeite met het vinden van de korf, en ook de defensie zwakte wat af. Stadskanaal '74 zag haar kans schoon, en wist vijfmaal achter elkaar de korf te vinden. Hetgeen leverde een 11-7 achterstand op.

Even leek het er op dat Leonidas weer terug zou komen in de wedstrijd; een afstandschot van Henry Bakker, een doorbraak van Wolter Benthem en een strafworp voor Simon Siedsma brachten de Leonidassers weer op een 11-10 tussenstand.

Stadskanaal '74 had haar kruit nog niet verschoten, en wederom was de ploeg weer scherp in het afronden van kansen. De achterstand van Leonidas liep verder op naar 14-10.

Een fraaie afstander van Silvia Wolbers verzachte het leed nog even, maar het was Stadskanaal '74 die aan het langste eind trok. De Leonidassers verloren met 16-11, waarna weer een lange weg richting Noordwolde volgde.

Het midweekteam speelt morgenavond thuis tegen HHV MW1. De wedstrijd begint om 21:30 uur in Sporthal De Duker.