Leonidas MW1 - Drachten MW1

Leonidas MW1 speelde afgelopen woensdag de laatste wedstrijd van de veldcompetitie thuis tegen Drachten MW1. Werd er in Drachten nog maar net verloren met 5-4, deze keer werd er verloren met 5-19.

Het was een unieke situatie; Leonidas 1 speelde tegelijkertijd de inhaalwedstrijd tegen SDO 1 naast het veld waar de midweekteams tegen elkaar speelden. Het geheel gaf een gezellige aanblik.

Er werd begonnen met Simon Siedsma, Jan ten Hof, Evelien Rink en Anja Kallenkoot in de aanval. In de verdediging begonnen Tom Vogelzang, Wolter Benthem, Daniëlle Deli en Silvia Wolbers. Aan de kant stonden de wissels Jelle Grasmeijer en Astrid Augustijn paraat.

Onder ideale weersomstandigheden werd er begonnen aan de wedstrijd. Het midweekteam ging voortvarend van start; Simon Siedsma maakte al snel de 1-0 met een fraaie afstander. Maar na een aantal doorbraken van Drachten kwam de stand op 1-3 te staan.

Anja Kallenkoot wist een klein kansje achter de korf te verzilveren, en haalde hiermee de 2-3 binnen.

Helaas kon het mdiweekteam geen vuist maken tegen Drachten. De Leonidassers kwamen niet tot scoren, waar Drachten van profiteerde. De ploeg liep uit naar een 2-9 voorsprong in de eerste helft.

Inmiddels hadden Ria de Vries en Lenie Vogelzang de thee klaarstaan, en konden de midweekteams even genieten van een korte onderbreking.

Na de pauze werden de twee wissels ingezet; Jelle Grasmeijer kwam in het veld voor Tom Vogelzang, en Astrid Augustijn voor Anja Kallenkoot.

Helaas voor de groenwitten ging het in de tweede helft niet veel beter dan in de eerste helft. Drachten had nog steeds de smaak van het scoren te pakken, en breidde de voorsprong uit naar 2-16.

Bij een 2-16 tussenstand, wist Wolter Benthem een punt te slepen uit een klein kansje. Jelle Grasmeijer volgde niet veel later met een afstander en zette hiermee 4-16 op het scorebord.

De vele jeugdspelers die Drachten mee had genomen, wisten nog drie doelpunten te maken. Jelle Grasmeijer besloot de eindstand op 5-19.

Voor een aantal spelers was dit definitief de laatste wedstrijd; zij zullen stoppen met korfballen. Een aantal mensen binnen de vereniging maakt zich er nu sterk voor om ook volgend jaar weer een midweekteam op de been te kunnen krijgen.

Namens Astrid Augustijn wordt iedereen die voor het midweekteam heeft klaargestaan hartelijk bedankt.

In het fotoarchief zijn nog enkele foto's van deze wedstrijd te vinden.