Leonidas morst een punt

In een moeizame wedstrijd tegen NKC 2 uit Marum, wist Leonidas uiteindelijk een punt te slepen uit een gelijkspel. Eindstand: 11-11.

Leonidas moest het doen zonder Rick Vogelzang en Meta Stoelwinder. De aanval van Leonidas werd gevormd door Ferri Grasmeijer, Eelco de Haan, Mariska van der Schoot en Doreen de Vries. In de verdediging werd er gestart met Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol.

Het aanvalsvak van Leonidas wist al vrij tot scoren te komen. Het was Eelco de Haan die van afstand de korf wist te treffen. Een van de dames van NKC volgde dit voorbeeld: 1-1.

Nu was het andere vak aan zet. Henry Bakker bracht zijn ploeg naar een 2-1 voorsprong van afstand. Een klein kansje werd door Frank Vermeeren verzilverd, en zo volgde al snel de volgende vakwisseling.

Het eerste aanvalsvak had enige moeite met scoren. NKC profiteerde hiervan, en wist via twee afstanders en een doorbraak de voorsprong terug te pakken. Frank Vermeeren trok de stand naar 4-4, nadat Vermeeren van afstand scoorde.

Via Eelco de Haan kwam er 5-4 op het scorebord te staan, maar NKC bleef in de nek van Leonidas hijgen. Al snel stond er weer een gelijke stand op het scorebord.

In de laatste fase van de eerste helft wist Henry Bakker nog eenmaal voor Leonidas te scoren. De ploeg kreeg nog twee doelpunten van NKC om de oren, waarna er met een 6-7 tussenstand werd gepauzeerd.

Na de pauze kwam Jarno Jonkers in het veld voor Eelco de Haan. De wissel pakte snel goed uit, want Jonkers wist al snel uit een klein kansje een punt te slepen. Na de vakwisseling die hierop volgde, wist Henry Bakker van afstand de korf te doorboren.

NKC kwam via een doorbraak op 8-8, maar via een afstander van Doreen de Vries behield Leonidas een voorsprong.

Het meeste moest komen van de dames van NKC. Leonidas kon niet voorkomen dat een van de dames weer de gelijkmaker wist te maken. Frank Vermeeren benutte een kans van afstand, waarna NKC weer het voortouw nam door te scoren van afstand en uit een doorbraak.

Met een kleine 10-11 achterstand en nog slechts twee minuten te spelen, was het zaak dat Leonidas weer tot scoren kwam. Ferri Grasmeijer zag zijn kans schoon onder de korf en maakte de gelijkmaker. Hierna volgde de laatste vakwisseling van de wedstrijd.

Het vak wat nu de verdedigende functie had, wist de bal vrij snel te onderscheppen. Het aanvalsvak kreeg nog enkele schotpogingen, maar wist de korf niet te treffen. Het spel eindigde in een 11-11 gelijkspel.

Voor Leonidas scoorden: Eelco de Haan (2x), Henry Bakker (3x), Frank Vermeeren (3x), Doreen de Vries (1x), Jarno Jonkers (1x) en Ferri Grasmeijer (1x).