Leonidas moet meerdere erkennen

Een sterk spelend Leonidas kon afgelopen weekeinde niet opboksen tegen titelkandidaat VZK/Donkerbroek. Desondanks het goede spel van de groenwitten, eindigde de wedstrijd in een 11-20 verlies.

Aan het begin van de veldcompetitie werd een flinke 4-33 nederlaag geleden. Wegens werk en vakantie was het merendeel van het team destijds afwezig. Het was zaak voor de Noordwoldigers om zich vandaag van hun beste kant te laten zien, nu het team weer compleet was.

Vanaf de eerste minuut begon Leonidas sterk aan de wedstrijd met Ricardo Augustijn, Rick Vogelzang, Mariska van der Schoot en Patty Vogelzang in de aanval.

De defensie van Leonidas (René Zuil, Henry Bakker, Geke Niemann en Hester Dekker) kon niet voorkomen dat de gasten tweemaal de korf van afstand wisten te raken.

Na de eerste functiewisseling, waren René Zuil en Henry Bakker beide trefzeker van afstand. Een door de scheidsrechter onterecht gegeven strafworp werd verzilverd door VZK/Donkerbroek. Kort hierna wisten de gasten weer met twee punten los te komen.

Bij een stand van 2-4, wist René Zuil van afstand de korf te vinden. Voor de gasten brak er een sterkere periode aan, waarbij kansen goed werden afgerond. VZK/Donkerbroek wist uit te lopen naar een 3-7 voorsprong. Het was wederom Zuil die van afstand de korf doorboorde, waarna met een 4-7 tussenstand werd gerust.

Na de pauze kwamen de gasten beter uit de startblokken dan de Leonidassers. Twee tegentreffers van afstand betekenden een 4-9 achterstand voor de Noordwoldigers. Een doorbraak van Ricardo Augustijn leverde een 5-9 tussenstand op.

De gasten waren scherp van afstand, en profiteerden hier ook van. Viermaal achter elkaar werd de korf gevonden, waardoor Leonidas tegen een 5-13 achterstand aan keek. Een afstander van René Zuil verzachte de pijn, waarna VZK/Donkerbroek weer tweemaal de korf wist te vinden.

Voor Leonidas wist Ricardo Augustijn te scoren uit een klein kansje, na goed samenspel met Rick Vogelzang. Hierna waren de gasten weer aan zet; na een doorbraak stond de stand inmiddels op 7-16.

Henry Bakker was trefzeker van afstand. VZK/Donkerbroek liet zijn dat het zijn kruit nog niet verschoten had; tweemaal werd de korf van afstand getroffen. Daarna was het wederom Henry Bakker die uit een afstandschot wist te scoren. Tussenstand: 9-18.

Nadat Leonidas een tegentreffer had geïncasseerd, bezorgde Ricardo Augustijn zijn ploeg de 10-19 tussenstand. Kort hierna wist Augustijn nogmaals te scoren van afstand.

In de laatste fase van de wedstrijd, kwam VZK/Donkerbroek nog eenmaal tot scoren. Hetgeen betekende een 11-20 verlies voor de groenwitten.

Leonidas heeft een goede wedstrijd laten zien. Belangrijk voor de Noordwoldigers is om dit nu mee te nemen naar de volgende wedstrijden, waar zeker nog punten te behalen moeten zijn.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen SDO in Schoonoord op het programma.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (4x), Henry Bakker (3x) en Ricardo Augustijn (4x).