Leonidas mist scorend vermogen

Leonidas maakte afgelopen weekeinde weinig kans tegen Wêz Warber / Wêz Fluch (WWWF). In eigen huis verloren de Noordwoldigers met 8-18 van de ploeg uit Hempens.

In de vierde klasse troffen beide ploegen elkaar nog op het veld. De laatste ontmoeting mondde toen uit in een 28-6 nederlaag voor de Leonidassers.

Om 14:30 uur werd er begonnen aan de wedstrijd. Nadat beide ploegen een aanval hadden opgezet, viel het eerste punt voor de Leonidassers. Ferri Grasmeijer was trefzeker van afstand.

Een discutabele strafworp leverde WWWF een punt op, waarna de ploeg goed in de wedstrijd kwam en kansen goed begon te benutten. Via een 1-1 gelijkspel, liep de ploeg uit naar een 1-5 voorsprong.

Sandra Baer zette met een fraaie afstander 2-5 op het scorebord, waar WWWF een tegentreffer tegenover zette. Via een afstandschot van Patty Vogelzang kwamen de Leonidassers terug op 3-6.

In het restant van de eerste helft wist de ploeg uit Hempens nog driemaal de korf te vinden. Henry Bakker besloot de tussenstand op 4-9 na een afstandschot.

Ook na de pauze bleef WWWF sterk spelen en kansen benutten. Binnen enkele minuten kwam de ploeg op een riante 4-13 voorsprong. Het duurde te lang voordat Leonidas hierop ging antwoorden.

Via een overtreding door de gasten, kon Ferri Grasmeijer een strafworp verzilveren: 5-13. Hierna zette Henry Bakker 6-13 op het scorebord via een afstander.

Goed werk onder de korf door de dames Sandra Baer en Hester Dekker zorgde ervoor dat Hester Dekker de korf via de achterkant wist te treffen na een uitstarter en daarmee de 7-13 binnen wist te harken.

De gasten lieten het er niet bij zitten, en wisten na vier zuivere treffers van afstand de voorsprong verder uit te bouwen naar 7-17. Wederom leverde een overtreding een strafworp op die door Ferri Grasmeijer werd benut.

WWWF besloot in de eindfase de uitslag op 8-18 na een afstandschot.

Aanstaande zondag speelt Leonidas in Wolvega tegen SIOS 3. De wedstrijd zal beginnen om 13:10 uur.

Voor Leonidas scoorden: Ferri Grasmeijer (3x), Hester Dekker (1x), Sandra Baer (1x), Patty Vogelzang (1x) en Henry Bakker (2x).