Leonidas mist ritme

Afgelopen weekeinde kon Leonidas zich, na een wedstrijdloze periode van bijna een maand, opmaken voor de wedstrijd tegen Lintjo in Oldeberkoop. De groenwitten werden met een verlies van 17-5 naar huis gestuurd.

Leonidas begon deze wedstrijd met een gewijzigde opstelling: Ricardo Augustijn, Henry Bakker, Lisa de Boer en Patty Vogelzang begonnen in het aanvalsvak. Het verdedigingsvak bestond uit René Zuil, Frank Vermeeren, Mieke Zijlstra en Bea van der Wagen.

Voor het startschot van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het tragische overlijden van René Jager.

De wedstrijd begon, en al snel keek Leonidas aan tegen een achterstand van 2-0. Bea van der Wagen opende de score voor Leonidas uit een doorbraak. Door een fout in het verdedigingsvak, kreeg Lintjo een vrije bal toegekend. Deze werd afgerond, en zo stonden de Oldeberkopers op een voorsprong van 3-1.

Na een kwartier gespeeld te hebben, scoorde Ricardo Augustijn van afstand de 3-2. De hierna volgende minuten waren voor Lintjo. Viermaal achter elkaar scoorden de Oldeberkopers uit afstandschoten.

In de laatste 5 minuten van de eerste helft kreeg het aanvalsvak een vrije bal toegekend. Ricardo Augustijn benutte deze kans. Na de vakwisseling wist Frank Vermeeren uit een doorbraak te scoren. Voor het eindsignaal moest Leonidas nog één afstandschot incasseren, en zo gingen de ploegen met een tussenstand van 8-4 de kleedkamers in.

Na de rust ging Lintjo verder met waar het gebleven was; de voorsprong verder uitbreiden. Tot aan de 18e minuut werd de voorsprong van 8-4 verder uitgebreid naar 14-4. Halverwege de tweede helft werd Frank Vermeeren gewisseld voor Rick Vogelzang. Vogelzang scoorde in de 26e minuut van afstand.

Tot aan het einde van de wedstrijd moest Leonidas nog drie afstandschoten incasseren. Hiermee werd de eindstand bepaald op een verlies van 17-5 voor de Noordwoldigers.

Leonidas speelt aanstaande donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen NKC. De wedstrijd begint om 20:00 uur en wordt thuis in Noordwolde gespeeld.

Voor Leonidas scoorden: Bea van der Wagen (1x), Ricardo Augustijn (2x), Frank Vermeeren (1x) en Rick Vogelzang (1x).