Leonidas mist kansen

Vandaag stond de wedstrijd Leonidas tegen Vefo op het programma. De Noordwoldigers die vorige week verloren van naaste concurrent Koru wilden graag laten zien bij de top van de 4e klas te horen...

Helaas voor de groenhemden kwamen ze vandaag niet in de wedstrijd en gaven een voorsprong weg.

Het aanvalsvak werd vertegenwoordigd door Ricardo Augustijn, Rick Vogelzang, Mieke Zijlstra en Lisa de Boer. Het verdedigingsvak bestond uit René Zuil, Henry Bakker, Jessica de Vries en Patty Vogelzang.

Leonidas begon goed aan de wedstrijd. Helaas kwam uit de openingsbal geen doelpunt. Vefo daarentegen maakte snel het eerste doelpunt waardoor de Noordwoldigers tegen een 0-1 achterstand aan keken.

In de eerstevolgende aanval maakte Ricardo Augustijn via een afstandschot de gelijkmaker. Hierna kreeg Leonidas de smaak te pakken.

Na de vakwisseling trok Leonidas de stijgende lijn door naar een 3-1 voorsprong; Jessica de Vries benutte een doorbraak en René Zuil schoot raak van afstand.

Helaas konden de groenhemden de 3-1 voorsprong niet uitbreiden. Vefo kwam terug in de wedstrijd. In een doelpuntloze periode voor Leonidas, wist Vefo wél te scoren. Zo werd hun achterstand van 3-1 omgebogen naar een 3-8 voorsprong.

De C1000-formatie kreeg kansen genoeg, maar wist deze niet om te zetten in punten. Aan het einde van de eerste helft wist Jessica de Vries de korf nogmaals te vinden en scoorde uit een doorbraak. Helaas voor de Noordwoldigers mochten de bezoekers uit Veeningen nog een strafworp benutten, wat resulteerde in een 4-9 tussenstand.

Na de rust was Leonidas vastberaden om de kansen nu goed af te ronden, en weer terug te komen van de opgelopen achterstand. Echter was het Vefo die met 2 afstanders uitliep naar 4-11. Er volgde een doelpuntloze periode voor beide ploegen. Deze periode werd door Leonidas doorbroken. René Zuil bezorgde de Noordwoldigers de 5-11 uit een doorbraak. Rick Vogelzang was kort daarna trefzeker van afstand en tekende voor de 6-11.

Vefo bouwde de voorsprong iets verder uit naar 6-12. De moed werd nog niet opgegeven; Henry Bakker wist van afstand de korf te doorboren, en bracht hiermee de stand op 7-12.

Met nog drie minuten op de klok, wist Vefo nog eenmaal de korf te vinden. Hiermee eindigde de wedstrijd in een 7-13 verlies voor de Noordwoldigers.

Ondanks het uitvoeren van ingestudeerde balletjes en totaal vrijgespeelde kansen wist Leonidas de kansen helaas niet te benutten. De wedstrijd die geleid werd door een jonge maar zeer correcte scheidsrechter was voor de Noordwoldigers helaas niet weggelegd. Vefo kon twee punten mee terug nemen naar Veeningen.

De volgende wedstrijd van Leonidas vindt plaats op 12 mei. Er wordt dan gespeeld tegen Centrum in De Krim.