Leonidas maakt kennis met beachkorfbal

Leonidas' eerste seniorenteam en het A1 juniorenteam, versterkt met wat gastspelers, deden afgelopen zaterdag mee aan het uitstekend georganiseerde beachkorfbaltoernooi van KC De Hoeve.

Een deel van het grasveld voor het nieuwe dorpshuis was omgetoverd tot een sfeervol strand. Voor het topkorfbal was de hoofdprijs een ticket voor het NK Beachkorfbal op het strand van Scheveningen. Het is geen verassing dat LDODK die prijs pakte.

In de breedte- recreatiepoule werd door Leonidas 1 op zowel competitieve als recreatieve wijze kennis gemaakt met beachkorfbal. En de ervaring is dat dit ondanks wedstrijden van "maar" 12 minuten best zwaar is, zeker als het zo warm is als tijdens dit toernooi.

Bovendien besloten clubs recreatieve teams aan te vullen met spelers van het eerste topteam, zodat Leonidas ineens tegenover bekende topspelers van hoofdklasser SCO kwam te staan. Dat werd dan ook een 12-1 nederlaag.

De beste wedstrijd was die tegen het Beach2-team van De Hoeve. Leonidas won met 9-4. Tegen Vlug en Vaardig werd met 3-9 verloren en van Drachten met 9-1. Maar gezien de spelers die Leonidas tegenkwam, was dat geen schande. Drachten won in deze poule.

Bij de A's was LDODK ook met twee jeugdteams duidelijk de sterkste. Leonidas werd door de A1 uit Gorredijk met 11-0 afgedroogd en door de A2 met 5-4. Ook de andere wedstrijden gingen verloren, tegen De Hoeve A1 werd het 5-2, tegen Hoogkerk A1 1-5 en tegen NIC/WIC A1 3-5.

Daarbij moet wel worden aangetekend, dat de A's van Gea Ballast in het begin van de avond drie wedstrijden op rij moesten spelen en dat was heel pittig.

Maar ook voor de A’s was het een mooie ervaring op een prachtige stranddag, vlak voordat de komende week de trainingen voor het nieuwe korfbalseizoen beginnen.

Meer foto's zijn te vinden in het fotoarchief.