Leonidas lijdt verlies in Noordwolde

Op het veld van Leonidas werd afgelopen zaterdagavond gespeeld tegen Lintjo uit Oldeberkoop. De wedstrijd resulteerde in een 6-21 verlies voor de Noordwoldigers.

Het aanvalsvak werd gevormd door Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Bea van der Wagen en Evelien Rink. De defensie werd gevormd door Klaas van der Meer, Henry Bakker, Mieke Zijlstra en Patty Vogelzang. De Leonidassers moesten het deze wedstrijd doen zonder René Zuil.

De Oldeberkopers kwamen goed uit de startblokken. In korte tijd keken de Leonidassers aan tegen een achterstand van 0-5; er werd gescoord uit twee afstanders, twee doorbraken en een omdraaibal.

Ricardo Augustijn wist als eerste van de Leonidassers de korf van afstand te treffen. In het verdedigingsvak werd een overtreding van Lintjo afgestraft met een strafworp. Klaas van der Meer verzilverde deze kans en zette 2-5 op het scorebord.

Lintjo bleef kansen creëren, en zo werden er nog drie treffers van afstand gemaakt. Enkele ogenblikken later was Klaas van der Meer trefzeker van afstand: 3-8.

Wederom was het de beurt aan de gasten uit Oldeberkoop. Viermaal achterelkaar werd er gescoord uit afstandschoten.

Met nog enkele minuten te spelen voor de eerste helft, werd een overtreding van Lintjo afgestraft met een strafworp die door Klaas van der Meer verzilverd werd. Met een tussenstand van 4-12 gingen de ploegen de kleedkamers in.

Na de pauze bleef Lintjo de overheersende partij. De Leonidassers hadden moeite met het vinden van de korf, terwijl de spelers van Lintjo goed op schot waren.

De Leonidassers wisten in de tweede helft slechts twee keer te scoren: Ricardo Augustijn scoorde van afstand, en Augustijn verzilverde een strafworp. De Oldeberkopers bouwden de voorsprong uit, en wonnen de wedstrijd met 6-21.

Leonidas speelt aanstaande zaterdag haar laatste wedstrijd van de competitie tegen NKC in Marum.

Voor Leonidas scoorden: Klaas van der Meer (3x) en Ricardo Augustijn (3x).

{youtube}XJ0KtZp0Chg{/youtube}