Leonidas lijdt onnodige nederlaag

Afgelopen vrijdagavond stond voor Leonidas 1 de inhaalwedstrijd tegen KIA 1 op het programma. De wedstrijd eindigde in een onnodige 18-7 nederlaag.

Zowel KIA als Leonidas stonden nog puntloos onderaan de ranglijst. De Leonidassers waren voornemens om de eerste punten van de competitie mee te nemen vanuit Koekange.

De Noordwoldigers startten met Rick Vogelzang, Lars Benthem, Kim Stuiver en Mariska van der Schoot in de aanval en met René Zuil, Henry Bakker, Geke Niemann en Hester Dekker in de verdediging.

KIA nam het voortouw en wist als eerste de korf te doorboren. Rick Vogelzang zag vervolgens zijn kans schoon om van afstand de korf te treffen. Hierna was het tweemaal de beurt aan KIA, en Lars Benthem zette de tussenstand op 3-2.

Het begin van de wedstrijd was voor de Leonidassers zeer matig. Onnodig balverlies en fouten in de verdediging zorgden er mede voor dat KIA een voorsprong op wist te bouwen van 7-2. Het was nu Rick Vogelzang die de korf van afstand wist te treffen.

KIA wist twee keer tot scoren te komen, waarna een fout van KIA werd bestraft met een strafworp. Rick Vogelzang wist hier uit te scoren.

In de laatste minuten van de eerste helft moesten de Leonidassers nog twee treffers incasseren. Een tussenstand van 11-4 tijdens de pauze was het gevolg.

Ook in de tweede helft was het de ploeg uit Koekange die het voortouw nam. Van 11-4 werd de voorsprong vergroot naar 16-4. Een afstandschot van Mariska van der Schoot was de eerste treffer in de tweede helft voor de Noordwoldigers.

Leonidas incasseerde een afstandschot van KIA, waarna René Zuil een strafworp kon benutten; 17-6.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist KIA nog eenmaal te scoren, en besloot Rick Vogelzang de eindstand op 18-7.

Voor Leonidas scoorden: Rick Vogelzang (4x), René Zuil (1x) en Mariska van der Schoot (1x).