Leonidas lijdt nederlaag in Marum

Leonidas 1 reisde gisteren af naar het Friese Marum voor de wedstrijd tegen NKC 1. Leonidas was niet opgewassen tegen het scorend vermogen van de Friese ploeg, en kreeg een nederlaag van 33-10 om de oren.

In verband met de afwezigheid van enkele basisspelers, begon Leonidas met een gewijzigde opstelling. Ricardo Augustijn, Lourens Looijenga, Gea Dolstra en Evelien Rink vertegenwoordigden het aanvalsvak. Daar tegenover stonden Henry Bakker, Frank Vermeeren, Mieke Zijlstra en Bea van der Wagen in het verdedigingsvak.

NKC kwam al snel op voorsprong door te scoren van afstand. Ricardo Augustijn wist vervolgens de stand weer gelijk te trekken. Daarna wist NKC de voorsprong uit te breiden naar 4-1. Evelien Rink scoorde voor Leonidas uit een doorbraak en tilde de stand naar 4-2. Nadat Leonidas een strafworp van NKC had geïncasseerd, was Henry Bakker trefzeker van afstand.

De ploeg uit Marum was een aantal malen trefzeker van afstand. Al snel stond er een score van 9-3 op het scorebord. Ricardo Augustijn wist van afstand de 9-4 op het bord te zetten. Nadat NKC vervolgens tweemaal gescoord had, was het Frank Vermeeren die van afstand de korf wist te doorboren. Stand: 11-5

In de laatste 10 minuten van de eerste helft, wist NKC de korf nog vijfmaal te vinden. Leonidas daarentegen slechts 1 keer; Henry Bakker tekende voor de 14-6 uit een afstandschot. Met een tussenstand van 16-6 ging men de rust in.

Al snel werd er in de tweede helft een vrije bal toegekend aan het aanvalsvak. Mieke Zijlstra benutte deze kans goed en zette 16-7 op het scorebord. In de volgende aanval was Bea van der Wagen trefzeker van afstand. Stand: 16-8.

Vanaf nu zat NKC helemaal in de flow. Leonidas had moeite met het vinden van de korf, maar daar had NKC geen problemen mee. De ploeg uit Marum bouwde de voorsprong van 16-8 uit naar een voorsprong van 26-8. Een uitstarter van Henry Bakker bracht de stand op 26-9.

NKC had nu als doel om voor de 30 te gaan. Dat lukte, en de Friezen gingen daar overheen. Toen het eenmaal 31-9 stond, benutte Ricardo Augustijn nog een vrije bal. Met nog enkele minuten op de klok wist NKC nog tweemaal te scoren, en zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 33-10 nederlaag voor de Noordwoldigers.

Komend weekend staat er voor Leonidas geen wedstrijd op het programma. Zaterdag 23 februari zal de inhaalwedstrijd tegen WIK ’34 gespeeld worden in Veenwouden.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (3x), Evelien Rink (1x), Henry Bakker (3x), Frank Vermeeren (1x), Bea van der Wagen (1x) en Mieke Zijlstra (1x).