Leonidas lijdt nederlaag in laatste duel

Het eerste team van Leonidas verloor gisteren het laatste duel van de veldcompetitie van Wêz Fluch/Wêz Warber (WFWW). In Hempens leed Leonidas een 28-6 nederlaag.

De Noordwoldigers startten met Rick Vogelzang, Ferri Grasmeijer, Anna Hoogenkamp en Mariska van der Schoot in de aanval. Henry Bakker, Robin Dekker, Hester Dekker en Geke Niemann startten in de verdediging.

WFWW begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Pas bij een 5-0 achterstand wist Rick Vogelzang een punt te slepen uit een uitstarter onder de korf.

Na een afstander en een doorbraak van WFWW, wist Anna Hoogenkamp de korf te treffen met een fraaie afstander. Hierna hadden de Noordwoldigers niets meer in te brengen in de eerste helft. Aan het einde van de eerste helft stond er een 14-2 achterstand op het scorebord.

Na de pauze kwam Lourens Looijenga in het veld voor Robin Dekker, en Daniëlle Deli kwam in het veld voor Anna Hoogenkamp.

WFWW bouwde de voorsprong uit naar 18-2. Rick Vogelzang wist de korf van afstand te treffen en bezorgde daarmee een 18-3 stand op het scorebord. Daarna was WFWW weer aan zet, en bouwde de voorsprong nog verder uit naar 22-3.

Wederom was het Rick Vogelzang die van afstand de korf wist te treffen. Niet veel later nadat WFWW drie keer van afstand de korf wist te vinden, sleepte Rick Vogelzang nog een punt uit een afstander: 25-5.

In de laatste fase van de wedstrijd wist Henry Bakker de korf nog eenmaal van afstand te treffen. WFWW besloot de eindstand op 28-6.

Voor Leonidas scoorden: Rick Vogelzang (4x), Anna Hoogenkamp (1x) en Henry Bakker (1x).