Leonidas lijdt eerste puntenverlies

De korfballers van Leonidas hebben hun ongeslagen status niet vast weten te houden. In een matige wedstrijd verloren de Noordwoldigers met 15-18 van AVO 7 uit Assen.

Met het verlies van afgelopen weekeinde is er een eind gekomen aan de ongeslagen status. De Leonidassers misten teveel kansen, waar AVO van wist te profiteren.

Leonidas begon met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Mariska van der Schoot en Meta Stoelwinder in de aanval. In de verdediging begonnen Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol.

Via Jarno Jonkers kwam Leonidas al vrij snel op een 1-0 voorsprong. Maar de gasten uit Assen trokken de stand snel gelijk na een afstander. Na de eerste vakwisseling die hierop volgde, kwam AVO op een 1-2 voorsprong. Evelyn Knol zette van afstand weer een gelijke stand op het scorebord.

Dankzij een treffer van Rick Vogelzang kwam Leonidas op een 3-2 voorsprong. AVO was trefzeker van afstand, en scoorde tweemaal. Frank Vermeeren maakte de vierde treffer van Leonidas.

De beide ploegen lieten elkaar niet los, tot een 6-7 tussenstand. Nadat Rick Vogelzang tweemaal van afstand had gescoord, moest de ploeg toezien dat het een achterstand van 6-11 opliep.

Intussen had Meta Stoelwinder het veld verlaten in verband met een blessure. Lianne Ballast kwam voor haar in de plaats. Ballast wist de laatste treffer van de eerste helft via een doorbraak te maken. Tussenstand: 7-11.

Hoewel er met een 7-11 tussenstand nog geen man over boord was, moest Leonidas de tweede helft anders aanpakken dan de eerste helft. Met een 3-1-opstelling wist Evelyn Knol tweemaal van afstand te scoren. Lianne Ballast volgde dat voorbeeld: 10-11.

AVO behield na een afstander een 10-12 voorsprong. Via Frank Vermeeren werd het 11-12, en AVO maakte haar dertiende treffer.

Leonidas kwam weer terug in de strijd, doordat Rick Vogelzang tweemaal van afstand de korf wist te vinden. Maar AVO gaf zich nog niet gewonnen; de ploeg uit Assen scoorde tweemaal, en kwam op een 13-15 voorsprong.

Via Rick Vogelzang kwam Leonidas weer terug op 14-15, waarna het scoren stagneerde en AVO verder uit wist te lopen. De ploeg kwam in de eindfase van de wedstrijd op een 14-18 voorsprong. Lianne Ballast scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand: 15-18.

Aanstaande zondag speelt Leonidas thuis tegen NKC 2 uit Marum. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Doelpunten Leonidas: Jarno Jonkers (1x), Evelyn Knol (3x), Rick Vogelzang (5x), Lianne Ballast (3x), Mariska van der Schoot (1x) en Frank Vermeeren (2x).