Leonidas legt het af tegen Vefo

In het Drentse Veeningen speelde Leonidas gisteren tegen Vefo. De vorige ontmoeting eindigde in een nipt verlies voor de Noordwoldigers. Ditmaal was Vefo goed op schot, en won overtuigend met 20-9.

Het aanvalsvak van de groenwitten werd gevormd door René Zuil, Henry Bakker, Joyce Bakker en Hester Dekker. De defensie werd gevormd door Rick Vogelzang, Robin Dekker, Anna Hoogenkamp en Geke Niemann.

De Drentenaren wisten al snel op een 1-0 voorsprong te komen, die niet veel later teniet werd gedaan door René Zuil met een treffer van afstand.

Na de eerste vakwisseling wist het toen aanvallende vak van Leonidas niet tot scoren te komen. Een strafworp en een afstander leverden Vefo een 3-1 voorsprong op.

Ook na de volgende vakwisseling wisten de Leonidassers kansen niet af te ronden. Vefo profiteerde hiervan en breidde de voorsprong verder uit. Via een kleine kans, een doorloopbal en een afstander eindigde de eerste helft in een 6-1 achterstand voor de Noordwoldigers.

In de tweede helft kwam Daniëlle Deli in het veld voor Geke Niemann, en Myka van der Walle voor Joyce Bakker. Daniëlle Deli was al snel trefzeker van afstand, en tekende voor de 6-2.

Na de vakwisseling die hierop volgde kregen de Leonidassers de bal niet door de korf. Een vrije bal en een afstander van Vefo leverde de ploeg een 8-2 voorsprong op. Anna Hoogenkamp wist vervolgens een punt te slepen uit een fraaie doorloopbal.

Nu was Vefo weer aan zet; de Drentenaren hadden hun kruit nog niet verschoten. Via twee treffers van afstand en een strafworp zette de ploeg een 11-3 stand op het scorebord. Een doorloopbal van Rick Vogelzang leverde de 11-4 op.

Vefo wist verder uit te lopen naar 14-4, waarna Henry Bakker en Myka van der Walle beide de korf van afstand wisten te treffen: 14-6. De Leonidassers konden niet voorkomen dat Vefo hierna uitliep naar 18-6.

René Zuil wist met een fraaie afstander 18-7 op het scorebord te zetten, waarna Vefo ook van afstand wist te scoren. Rick Vogelzang wist vervolgens een punt te slepen uit een klein kansje.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist Vefo nog eenmaal te scoren. Henry Bakker besloot de eindstand op 20-9 met een treffer van afstand.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (2x), Henry Bakker (2x), Anna Hoogenkamp (1x), Daniëlle Deli (1x), Myka van der Walle (1x) en Rick Vogelzang (2x).

Aanstaande woensdag speelt Leonidas thuis tegen SDO uit Schoonoord. Deze (inhaal)wedstrijd wordt om 20:00 uur thuis gespeeld. Zondag speelt Leonidas thuis tegen KIA uit Koekange. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.