Leonidas laat punten liggen in Enschede

Afgelopen zaterdag reisde de C1000 de Jong-formatie uit Noordwolde af naar het oosten van het land om daar aan te treden tegen WIK. Er moest gewonnen worden om de aansluiting te behouden bij de bovenste plekken. Er werd in een doelpuntrijk duel echter te wisselvallig gespeeld, waardoor de punten in Enschede bleven.

Leonidas kon niet op oorlogssterkte beginnen aan de wedstrijd door niet fitte en licht geblesseerde spelers en speelsters. Wel werd er begonnen met de vertrouwde vakken. In de aanval startten Ricardo Augustijn, Rick Vogelzang, Kim Stuiver en Evelien Rink. Het verdedigingsvak bestond uit René Zuil, Henry Bakker, Patty Vogelzang en Jessica de Vries. Lisa de Boer is na een enkelblessure weer terug, maar begon deze wedstrijd toch nog even op de bank.

WIK kwam goed uit de startblokken en maakte al na enkele seconden 1-0 uit een doorbraak. Dit schudde de groenhemden meteen wakker en er braken tien minuten aan waarin Leonidas goed speelde. Evelien Rink was zuiver van afstand en René Zuil wist een strafworp te benutten. Jessica de Vries maakte uit een doorbraak de 3-1.

De minuten erna waren duidelijk voor WIK. Door middel van twee rake afstanders, een kleine kans en een strafworp kon de thuisploeg de leiding in de wedstrijd overnemen. Ricardo Augustijn zette hier een mooi schot van afstand tegenover, waardoor Leonidas weer enigszins de aansluiting had gevonden (5-4). Hierna werd er gescoord aan Enschedese zijde. Met een afstandschot verkleinde Jessica de Vries het verschil weer tot één doelpunt. In de daarop volgende minuten benutte WIK een strafworp en een afstander. Ook wisten de Noordwoldigers de korf weer te doorboren van afstand via Ricardo Augustijn. Voor het rustsignaal scoorde de thuisploeg nog éénmaal, 9-6.

In de tweede helft was het René Zuil die een strafworp wist te verzilveren, na een overtreding bij een ingestudeerd balletje. Hierna brak echter meteen weer een wat mindere fase aan in het spel van de groenhemden, waardoor de ploeg uit Enschede een gat kon slaan van vijf doelpunten. Er werd drie keer gescoord van afstand. Jessica de Vries wist een strafworp uit het vuur te slepen en deze werd benut door René Zuil. Hier zette WIK wederom een afstander tegenover. In dezelfde minuut wist Leonidas ook weer te scoren, 13-9.

De thuisploeg was deze wedstrijd zuiver van afstand en schoot zelfs zonder afvang. Hiermee wisten zij het gat met de Noordwoldigers te vergroten tot zes doelpunten, 15-9. Hierna was het vijf minuten lang stuivertje wisselen. Ricardo Augustijn scoorde nogmaals van grote afstand, waar WIK een strafworp tegenover zette. René Zuil was opnieuw zuiver uit een doodspelmoment en verzilverde een zelf verdiende vrije bal. De thuisploeg zette middels twee rake afstanders een stand van 18-11 op het scorebord. Met nog twee minuten op de klok wist Rick Vogelzang 18-12 te maken, maar het slotakkoord was voor de ploeg uit Enschede, die door middel van een doorbraak de eindstand bepaalde op 19-12.

Hopelijk vindt Leonidas, na twee matige partijen, haar goede vorm van de eerste wedstrijden weer terug, aangezien het aankomende zondag moet spelen tegen de huidige nummer twee in de competitie, Ons Clubje uit Enschede. De wedstrijd is om 14.30 in ‘de Duker’ in Noordwolde.