Leonidas laat overwinning uit handen glippen

Het eerste team van Leonidas was afgelopen vrijdag dichtbij de eerste punten van het seizoen. Een ruime voorsprong werd echter weggegeven, waardoor de groenwitten alsnog verloren met 15-18 van Vefo 2.

De verplaatste wedstrijd begon om 20:00 uur op het korbalveld van Leonidas in Noordwolde, met Rick Vogelzang, Lourens Looijenga, Meta Stoelwinder en Mariska van der Schoot in de aanval. In de verdediging begonnen Henry Bakker, Frank Vermeeren, Hester Dekker en Anna Hoogenkamp.

Via een afstander van Lourens Looijenga kwamen de Leonidassers al snel op een 1-0 voorsprong. De voorsprong werd snel tenietgedaan door een van de dames van Vefo. Via een uitstarter werd het 1-1.

Frank Vermeeren bracht Leonidas weer op een voorsprong. Vefo benutte vervolgens tweemaal achter elkaar kansen uit uitstarters: 2-3.

Het aanvalsvak van Leonidas deed goede zaken. Een afstander van Rick Vogelzang zette weer een gelijke stand op het scorebord. Een overtreding van Vefo werd bestraft met een vrije bal voor Leonidas. Aanvoerder Henry Bakker benutte die kans en zette zijn ploeg op een 4-3 voorsprong.

Even wist Vefo weer terug te komen op 4-4, maar moest vervolgens toezien hoe de Leonidassers op voorsprong kwamen. Via afstanders van Rick Vogelzang en Frank Vermeeren en een doorbraak van Meta Stoelwinder werd het 7-4.

Vefo verkleinde het gat tot 7-5 na een afstander, waarna Rick Vogelzang tweemaal trefzeker was. Vogelzang scoorde uit een afstander en een doorbraak.

Een afstander van Vefo werd gelijk beantwoord met een afstander door Anna Hoogenkamp: 10-6. Vefo kwam weer terug op 10-7, waarna het via treffers van Lourens Looijenga en Henry Bakker (beide afstanders) 12-7 werd.

Het grootste gedeelte van de eerste helft zat erop. Leonidas leidde met een 12-7 voorsprong, maar Vefo bleek z’n kruit nog niet te hebben verschoten. De ploeg begon aan een inhaalrace en begon met een uitstarter. Daarop volgden nog vier treffers van afstand, wat een ruststand van 12-12 opleverde.

Een beetje pijnlijk was het wel, dat een voorsprong van vijf punten in rook was opgegaan. Met frisse moed werd er begonnen aan de tweede helft.

Vefo kwam redelijk snel op een 12-13 voorsprong, waarna Mariska van der Schoot van afstand haar ploeg naar 13-13 schoot. Anna Hoogenkamp trof na een doorbraak de korf: 14-13. Nadat Vefo vervolgens de gelijkmaker maakte, werd er weer gewisseld van vakken.

Vanaf dit moment leek het even gedaan te zijn met het scoren. Beide ploegen wisten de korf voor lange tijd niet te treffen. In het aanvalsvak van Leonidas waren de aanvallen maar kort, doordat Vefo veel ballen na schotpogingen wist te onderscheppen.

De verdediging van Leonidas kon uiteindelijk niet voorkomen dat de gasten op een 14-16 voorsprong wisten te komen.

Via een vrije bal door Henry Bakker kwam Leonidas weer terug op 15-16, maar Vefo verzekerde zich van de twee punten door nog tweemaal te scoren. De eindstand was uiteindelijk 15-18.

Aanstaande vrijdag speelt Leonidas in Schoonoord tegen SDO 2 (inhaalwedstrijd). Op zondag 22 mei wordt de laatste wedstrijd van de veldcompetitie gespeeld tegen Roreko 4 (thuis).

Voor Leonidas scoorden: Lourens Looijenga (2x), Frank Vermeeren (2x), Rick Vogelzang (4x), Henry Bakker (3x), Meta Stoelwinder (1x), Anna Hoogenkamp (2x) en Mariska van der Schoot (1x).