Leonidas laat kansen onbenut

Het eerste team van Leonidas liet gistermiddag kansen onbenut, en moest een 8-11 verlies incasseren van Koru 2 uit Uffelte.

De Noordwoldigers begonnen aan de wedstrijd met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Meta Stoelwinder en Sandra Baer in de aanval. In de verdediging: Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol.

Koru nam al vrij snel initiatief, en kwam op een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong werd door Rick Vogelzang tenietgedaan via een afstander: 1-1.

Terwijl het aanvalsvak van Leonidas nu kansen onbenut liet, profiteerde Koru hiervan en kwam op een 1-3 voorsprong.

Maar Jarno Jonkers had even de smaak te pakken, en bracht via twee treffers van afstand zijn ploeg weer op gelijke hoogte.

Vervolgens was het weer Koru die het voortouw nam, en op een 3-5 voorsprong kwam. De ploeg wist wederom kansen van afstand af te ronden. Via Rick Vogelzang werd het kort voor de pauze toch nog 4-5.

Na de pauze wist Koru nog steeds de korf te vinden, terwijl de Noordwoldigers het lieten afweten. De ploeg wist op een 4-8 voorsprong te komen. Rick Vogelzang maakte van afstand de 5-8, waarna de ploeg uit Uffelte ook weer scoorde.

Een overtreding in het aanvalsvak van Leonidas leverde een vrije bal op. De ingestudeerde variatie leverde vervolgens een punt op, nadat Henry Bakker de korf wist te doorboren.

Koru scoorde vervolgens tweemaal van afstand, waarna Meta Stoelwinder met twee fraaie treffers van afstand 8-10 op het scorebord wist te zetten.

Met nog zo’n zes minuten te spelen, zat er nog wel een kans op minimaal een gelijkspel in. De Leonidassers verzuimden echter om de kansen af te maken.

Nadat Koru 8-11 op het scorebord had gezet, leken de kansen vervlogen. Niet veel later klonk het eindsignaal.

Voor Leonidas scoorden: Rick Vogelzang (3x), Jarno Jonkers (2x), Henry Bakker (1x) en Meta Stoelwinder (2x).

De volgende wedstrijd voor Leonidas 1 zal worden gespeeld op zondag 25 september om 14:30 uur in Noordwolde. Leonidas ontvangt dan DES 2 uit Norg.