Leonidas krijgt € 5.000,- uit Dorpenfonds

Actief, gezond, veilig en vernieuwend, het zijn onderwerpen die hoog op de agenda staan van de dorpen en wijken, zo blijkt uit de toewijzing van een viertal financiële bijdragen van de gemeente Weststellingwerf.

Voor de initiatieven is ruim € 13.000,- beschikbaar gesteld. In totaal zullen de initiatiefnemers zo'n € 110.000,- investeren. Leonidas krijgt een bedrag van € 5.000,- voor een kunstgrasveld.

De gemeente stelt in een persbericht: "Korfbalvereniging Leonidas is een bloeiende vereniging en viert in 2017 het 75-jarig jubileum. De vereniging wil dit feit opluisteren met de realisatie van een kunstgrasveld. Dat Leonidas zich ook richt op een brede inzet van het kunstgrasveld, de samenwerking zoekt met sociale activiteiten in Noordwolde en er nauw wordt samengewerkt met het onderwijs en buurvereniging Olyphia vindt de gemeente van grote meerwaarde. Daarom heeft de gemeente besloten € 5.000,- bij te dragen aan de realisatie. De aanleg van de (sport)voorziening wordt gerealiseerd in eigen beheer."

Leonidas heeft dus voor de duidelijkheid gesteld dat het veld beschikbaar is voor derden, als die daar -onder voorwaarden- gebruik van zouden willen maken, zoals Olyphia en scholen.

Ook in 2017 is het dorpenfonds gevuld met € 33.500,- voor projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van eigen wijk of dorp. Dus niet alleen de dorpen, maar ook initiatiefnemers in Noordwolde en Wolvega kunnen hun ideeën indienen.

Het is de bedoeling dat de initiatiefnemers samen met (buurt-)bewoners betrokken blijven bij de projecten, zodat het initiatief een blijvende meerwaarde heeft voor de leefbaarheid en onderlinge betrokkenheid.

Heeft u een idee en wilt u meer informatie over de precieze voorwaarden, dan kunt u contact opnemen met dorpencoördinator Klaas Hallema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..