Leonidas komt tekort tegen Roreko

Leonidas speelde gisteren in De Wijk tegen Roreko. De doelstelling van Leonidas was duidelijk gericht om 2 punten mee te nemen naar Noordwolde. De wedstrijd was goed en beide ploegen probeerden er het beste van te maken.

De eerste vijf minuten waren evenwichtig en beide ploegen creëerden weinig kansen. In de 5e minuut kwam Roreko via de doorbraak op het eerste punt. Leonidas kon hier weinig tegenoverzetten en in de 9e minuut maakte Roreko middels een strafworp de tweede treffer.

Gedurende de volgende vijf minuten deed het verdediginsvak goed werk. Echter kon het aanvalsvak nog geen goede kansen benutten. In de 14e minuut was het weer Roreko dat via een afstandschot scoorde, en zo op een 3-0 voorsprong kwam.

In het aanvalsvak kon René Zuil voor de doorbraak gaan, en tekende zo voor de 3-1. Na de vakwisseling kwam er weinig verandering en liet Leonidas zich in een hoekje zetten. Middels een afstandschot en een strafworp kwam de ploeg uit De Wijk op 5-1.

Tijdens het oplossen onder de korf maakte Henry Bakker een mooie kleine kans af voor Leonidas en zette daarmee de stand op 5-2. Voor de groenhemden zat er de eerste helft van de wedstrijd ook niet meer in. Roreko wist nog eenmaal te scoren van afstand, en zo gingen beide ploegen met een tussenstand van 6-2 de rust in.

Na de rust begonnen de ploegen weer met hetzelfde spelletje. Roreko speelde vlot en creëerde veel kansen. Leonidas daarentegen speelde te langzaam en maakte het zichzelf erg lastig. De eerste 2 punten kwamen dan ook op het scorebord voor Roreko; deze keer tweemaal uit strafworpen die verdiend werden na snelle acties en goed spel.

Het aanvalsvak van de Noordwoldigers probeerden eruit te halen wat er in zat. Helaas verloren de Leonidassers de meeste schoten de bal weer. Roreko maakte hier dankbaar gebruik van en zo wist de ploeg uit De Wijk uit te lopen naar een 10-2 voorsprong, middels afstandschoten. Leonidas kon hier eindelijk op antwoorden middels een afstandschot. Roreko bleef strijd bieden en scoorden kort hierna ook weer. De stand was inmiddels 11-3.

René Zuil had even de smaak te pakken, en wist tweemaal achter elkaar te scoren. Zo werd de achterstand iets verkleind naar 11-5. Roreko bleef goed spelen bleven hun kansen creëren en vergrootte zo de voorsprong naar 13-5.

Leonidas kreeg iets meer ruimte, en kon zo nog tweemaal scoren. In de laatste minuten kwamen de Noordwoldigers er niet meer tot scoren en en zo liep Roreko uit naar 15-7. Dit was tevens de eindstand en Leonidas ging met een gemengd gevoel richting Noordwolde. Dit weekend zat er helaas niet meer in voor de groenwitten. Aanstaande zondag speelt Leonidas thuis tegen Moedig Voorwaarts. De wedstrijd begint om 14:30 uur.