Leonidas komt te kort

Voor Leonidas 1 stond gisteren de eerste wedstrijd van het jaar tegen Wêz Warber/Wêz Fluch (WW/WF) op het programma. In de tweede helft moesten de Leonidassers hun meerdere erkennen; er werd verloren met 28-17.

De Leonidassers waren er op gebrand om de vorige nederlaag (5-17) goed te maken met deze wedstrijd.

Met Ricardo Augustijn, Robin Dekker, Sandra Baer en Mariska van der Schoot in de aanval en met René Zuil, Henry Bakker, Geke Niemann en Hester Dekker in de defensie werd er om 12:10 uur gestart met de wedstrijd.

Er werd scherp begonnen aan de wedstrijd. Met twee afstandschoten van Robin Dekker en Ricardo Augustijn, kwamen de Noordwoldigers al snel op een 0-2 voorsprong.

Na de eerste vakwisseling wist WW/WF spoedig van de ‘0’ af te komen door een doorbraak af te ronden.

Henry Bakker was trefzeker van afstand en zorgde voor de volgende vakwisseling. De stand was inmiddels 1-3.

WW/WF was nu aan zet, gevolgd door Ricardo Augustijn met een afstandschot. Met een 2-4 tussenstand begon WW/WF beter in de wedstrijd te komen, en de kansen af te maken. Zo kon wist de ploeg uit te lopen naar een 6-4 voorsprong.

Tot tweemaal toe wist Henry Bakker na een doorbraak de bal door te spelen naar René Zuil die uit beide kansen wist te scoren. Dit bracht de stand op 6-6. Wederom was het WW/WF die weer het voortouw nam, maar Robin Dekker trok daarna de stand weer gelijk.

Na de 7-7 tussenstand, wist WW/WF uit te lopen naar een voorsprong van 11-7. René Zuil tekende met een afstander voor 11-8.

Nadat WW/WF gescoord had uit een afstander, waren Ricardo Augustijn (doorbaak) en Sandra Baer (afstandschot) trefzeker: 12-10.

Met nog een kleine twee minuten op de klok, wist WW/WF nog tweemaal de korf te treffen van afstand. Zo werd er met een 14-10 tussenstand gepauzeerd.

Na de pauze kwam Patty Vogelzang in het veld voor Geke Niemann.

WW/WF wist in de tweede helft als eerste de korf te vinden, waarna Ricardo Augustijn een punt sleepte uit een omdraaibal. WW/WF antwoordde hierop met twee afstanders: 17-11.

De tegenpartij beging een overtreding, die een strafworp opleverde. Ricardo Augustijn benutte deze kans. In de hierop volgende aanval, scoorde Mariska van der Schoot uit een klein kansje onder de korf.

De achterstand van de Leonidassers werd na twee afstanders groter, maar Ricardo Augustijn verkleinde de achterstand door te scoren van afstand. De stand was inmiddels 19-14.

Nadat WW/WF 20-14 op het scorebord wist te zetten, wist René Zuil te scoren uit een omdraaibal.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kregen de Leonidassers meer moeite met het vinden van de korf. Robin Dekker (afstandschot) en René Zuil (vrije bal) wisten beide nog tot scoren te komen, maar WW/WF breidde de voorsprong uit naar een 28-17 overwinning.

Leonidas speelt aanstaande zondag thuis tegen KIA. De wedstrijd begint om 14:30 uur in Sporthal De Duker.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het fotoarchief.