• Wij maken Leonidas nog groener!
  • Word lid!
  • SponsorKliks
  • Korfbal Totaal

Leonidas komt doelpunten te kort

Het eerste team van Leonidas kwam gisteren in de thuiswedstrijd tegen Goorecht doelpunten te kort. In een doelpuntenrijke wedstrijd verloren de Noordwoldigers met 18-24.

In verband met de afwezigheid van Rick Vogelzang (blessure), Meta Stoelwinder en Doreen de Vries werd er een beroep gedaan op de junioren Ferri Grasmeijer en Lianne Ballast. De vakken waren dan ook als volgt: Jarno Jonkers, Ferri Grasmeijer, Lianne Ballast en Mariska van der Schoot in de aanval. Henry Bakker, Robin Dekker, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol in de verdediging.

Leonidas kwam al snel op voorsprong. Lianne Ballast sleepte een punt uit een klein kansje. Nadat Goorecht de stand gelijk had getrokken, was het Evelyn Knol die met een fraaie afstander haar team weer op voorsprong zette.

Goorecht wist met twee treffers weer langs zij te komen. Via Lianne Ballast werd het dankzij een afstander 3-3, en Evelyn Knol maakte daarna de vierde treffer van de groenwitten. De gasten haakten weer aan. Mariska van der Schoot zag haar kans schoon van afstand, en maakte de 5-4.

De ploeg uit Hoogezand had haar kruid nog niet verschoten. Met name de heren waren erg trefzeker van afstand. Goorecht kwam daardoor op een 5-7 voorsprong. Ferri Grasmeijer maakte de zesde treffer van Leonidas, waarna Goorecht uitliep naar een 6-9 voorsprong.

Nu was Leonidas weer aan zet. Robin Dekker doorboorde van afstand de korf. Na de vakwisseling was het Ferri Grasmeijer die met een zeer fraaie “one-hander” de bal in de mand gooide. Niet veel later maakte Grasmeijer ook de gelijkmaker.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft kwam Leonidas even op een 10-9 voorsprong, dankzij een doelpunt van Henry Bakker. Goorecht besloot de tussenstand op 10-10.

Na de pauze kwam Frank Vermeeren in het veld voor Robin Dekker.

Lianne Ballast opende de tweede helft met een afstander. Maar Goorecht was weer fris uit de kleedkamers gekomen. Een overtreding van Leonidas leverde de gasten een strafworp op die werd verzilverd.

Vervolgens kwam Leonidas niet aan bod, en scoorden de gasten nog driemaal van afstand.
De stilte van Leonidas werd door Lianne Ballast (afstander) doorbroken: 12-14. Goorecht had hier snel weer een antwoord op.

In het aanvalsvak van Leonidas beging Goorecht een overtreding. De scheidsrechter gaf Leonidas hiervoor een vrije bal. Frank Vermeeren sleepte hier via een klein kansje een doelpunt uit. Enkele momenten later had Goorecht de korf weer weten te vinden, en was het inmiddels 13-17.

Anna Hoogenkamp nam de veertiende treffer van Leonidas voor haar rekening. Hoogenkamp trof de korf van ruime afstand. Daarna bouwden de gasten de voorsprong uit naar 14-20, en werd het voor Leonidas moeilijk om weer aan te haken.

Via Evelyn Knol (afstander) werd het 15-20. Anna Hoogenkamp verkleinde via een afstander de achterstand: 16-20. Goorecht trof de korf van afstand, waarna wederom Evelyn Knol de korf wist te vinden. Daarna werd het 17-22.

In de slotfase van de wedstrijd wist Leonidas nog eenmaal te scoren; via Lianne Ballast werd het 18-22. Goorecht maakte het karwei af en scoorde nog tweemaal van afstand. Leonidas verliest met 18-24.

Doelpunten Leonidas: Lianne Ballast (5x), Evelyn Knol (4x), Mariska van der Schoot (1x), Ferri Grasmeijer (3x), Henry Bakker (1x), Anna Hoogenkamp (2x), Robin Dekker (1x) en Frank Vermeeren (1x).