Leonidas kansloos tegen VZK/Donkerbroek

Leonidas was zondag totaal niet opgewassen tegen het gemiddeld veel jongere VZK/Donkerbroek. De eindstand werd 4-33.

De spelers van de ploeg uit Noordwolde misten ritme en conditie, maar aan de inzet lag het bij de veelal te onervaren spelers niet.

Zo debuteerde Geke Niemann, eigenlijk een A1-juniore, maar die heeft Leonidas niet. En vanuit de B's is het toch een hele stap. Dat gold ook voor Robin Dekker, die dertien jaar geleden als jeugdspeler van DOS-WK uit Enschede zijn laatste wedstrijd had gespeeld en nog maar twee keer meetrainde. Of neem Lars Benthem die voor het laatst speelde in de junioren van Moedig Voorwaarts.

Leonidas miste bovendien door vakanties en werkverplichtingen vijf spelers. Een poging om samen met VZK een alternatieve datum te vinden lukte niet. En dus moest er gespeeld worden, zelfs zonder wisselspelers.

Binnen tien minuten stond het 0-6. Bij de pauze was het 2-16.

Op karakter haalden de moegestreden spelers het einde in de wetenschap dat het de komende maanden alleen maar beter kan worden.

Zaterdag wacht thuis om half vier de volgende titelkandidaat: Lintjo uit Oldeberkoop. Volgens afspraak doet René Zuil (trainer van Lintjo) dan niet mee.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (2), Sabine Ypeij (1x) en Lourens Looijenga (1x).