Leonidas kansloos tegen Noveas

Voor de Leonidassers stond afgelopen zaterdagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op de planning. De korte rustperiode had Leonidas niet goed gedaan. In Steenwijk gingen de Noordwoldigers met 24-9 onderuit.

Leonidas begon met Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Anke Slot in de aanval. En in de verdediging met René Zuil, Robin Kreulen, Anita Dolstra en Jildou Pietersma.

Noveas wist al snel na een doorbraak op voorsprong te komen en wist binnen mum van tijd uit te lopen naar een 6-0 voorsprong. Pas bij deze achterstand, vond Robin Kreulen de weg naar de korf. Kreulen scoorde van afstand het eerste doelpunt voor de Leonidassers.

Nadat Noveas haar zevende doelpunt had gemaakt, kwamen Leonidas voor de tweede keer tot scoren. Via een actie van Anna Hoogenkamp wist Anke Slot vrij te komen en te scoren achter de korf: 7-2. Hierna was Noveas weer aan zet; de ploeg scoorde driemaal op rij.

Anke Slot nam het derde doelpunt voor haar rekening. In de slotfase van de eerste helft wisten de Steenwijkers nog vijfmaal te scoren. Namens Leonidas scoorde René Zuil nog tweemaal; Zuil sleepte een punt uit een strafworp en een doorbraak.

Na de pauze zette Frank Vermeeren via een afstander 12-6 op het scorebord. Nadat Noveas ook van afstand had gescoord, wist René Zuil te scoren uit een omdraaibal. Leonidas kwam vanaf dit moment weer moeilijk tot scoren, terwijl Noveas de voorsprong ruim wist te vergroten. De ploeg liep uit naar 20-7.

Jildou Pietersma was in de slotfase nog tweemaal trefzeker. Via een uitstarter werd het 20-8 en niet veel later scoorde Pietersma van afstand. Noveas wist in de slotfase nog viermaal te scoren. Eindstand: 24-9.

Doelpunten Leonidas: Robin Kreulen (1x), René Zuil (3x), Anke Slot (2x), Frank Vermeeren (1x) en Jildou Pietersma (2x).

Aanstaande zondag speelt Leonidas thuis tegen Korwi. De wedstrijd begint om 11:00 uur in Sporthal De Duker.