Leonidas kansloos tegen LDODK

Leonidas ging afgelopen zondag kansloos ten onder in de wedstrijd tegen LDODK 6. Op eigen terrein verloren met de groenwitten met maarliefst 5-27.

Vorige week speelde Leonidas in Gorredijk tegen LDODK. In die wedstrijd waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, en hadden de Leonidassers regelmatig een voorsprong. Toch werd er toen verloren met 21-17.

In de wedstrijd van afgelopen zondag wisten de Leonidassers weinig kansen te creëren. Bovendien verdedigden de heren van LDODK behoorlijk goed, en deze lange heren pikten de meeste ballen onder de korf vandaan.

Om 14:30 uur startte de wedstrijd met Lourens Looijenga, Simon Siedsma, Patty Vogelzang en Mariska van der Schoot in de aanval. In de verdediging startten Henry Bakker, Jarl Witt, Hester Dekker en Sandra Baer. Leonidas moest het doen zonder Rick Vogelzang.

Spannend was de eerste helft niet te noemen. De lange heren van LDODK hadden vrijwel elke bal onder de korf te pakken, waardoor Leonidas in de meeste aanvallen maar weinig schotpogingen kreeg. Het aanvalsvak van LDODK profiteerde hier dan ook goed van.

De heren van LDODK waren deze wedstrijd erg zuiver van afstand, terwijl Leonidas de bal maar niet in de korf kreeg. Binnen de kortste keren, keek Leonidas dan ook tegen een 0-13 achterstand aan. Het was Patty Vogelzang die haar ploeg op 1-13 wist te zetten.

LDODK wist in de laatste fase van de eerste helft nog tweemaal de korf te vinden, waarna Patty Vogelzang wederom van afstand de korf wist te treffen. Met een 2-15 achterstand werd er gepauzeerd.

In de tweede helft kwam Ferri Grasmeijer in het veld voor Simon Siedsma.

In de tweede helft ging LDODK verder met waar het gebleven was. Vijf doelpunten op rij leverden de gasten een 2-20 voorsprong op. Een afstandschot van Sandra Baer verzachte het leed: 3-20. Wederom volgden er vervolgens vijf tegentreffers.

Later kwam Simon Siedsma weer in het veld voor Lourens Looijenga, en Joyce Bakker voor Patty Vogelzang.

Bij een 3-25 achterstand, wist Ferri Grasmeijer een punt te slepen uit een afstander. LDODK benutte in het laatste deel van de wedstrijd nog twee kansen, en Sandra Baer besloot de eindstand op 5-27.

Het was een kansloze wedstrijd voor de Leonidassers. Bij LDODK waren routiniers Hans Helling en Dick Wever samen goed voor zestien(!) treffers.

Voor Leonidas scoorden: Patty Vogelzang (2x), Sandra Baer (2x) en Ferri Grasmeijer (1x).

Aanstaande zondag wordt er in Steggerda gespeeld tegen Forward 2. De vorige ontmoeting op het veld in Noordwolde leverde de Leonidassers twee punten op. De wedstrijd begint om 11:30 uur.