Leonidas kansloos tegen koploper

Leonidas leed afgelopen weekeinde een 28-8 nederlaag in Haulerwijk. Koploper VZK/Donkerbroek was ook bij deze ontmoeting een maatje te groot voor de Noordwoldigers.

De groenwitten begonnen met een ietwat gewijzigde opstelling: Ricardo Augustijn, Robin Dekker, Mariska van der Schoot en Anke slot in de aanval en met Henry Bakker, Rick Vogelzang, Geke Niemann en Hester Dekker in de verdediging.

Pas bij een 5-0 achterstand, wist Ricardo Augustijn als eerste van de Leonidassers de korf te treffen na een doorbraak.

VZK/Donkerbroek gaf Leonidas weinig kansen. De ploeg deed goed verdedigingswerk en benutte de kansen zeer goed. Zo goed, dat de ploeg al snel uit liep naar een 11-1 voorsprong.

Mariska van der Schoot kon de 11-2 op haar naam bijschrijven: Van der Schoot trof de korf van afstand. Tot aan de pauze wist VZK/Donkerbroek nog driemaal de korf te treffen. Rick Vogelzang zorgde voor een 14-3 tussenstand aan het einde van de eerste helft.

Evelien Rink kwam in het veld voor Geke Niemann aan het begin van de tweede helft. Maar ook na de pauze was VZK/Donkerbroek nog even trefzeker als in de eerste helft. De ploeg kon dan ook de eerste vijf treffers van de tweede helft op eigen naam bijschrijven, allen van afstand.

Met een 19-3 tussenstand wist Evelien Rink de korf van afstand te treffen. Nadat de Leonidassers een tegentreffer hadden geïncasseerd, was het Robin Dekker die de korf van afstand wist te vinden.

Met een 20-5 tussenstand, kwam René Zuil in het veld voor Ricardo Augustijn.

Nadat VZK/Donkerbroek driemaal achter elkaar de korf weer had getroffen, werd een overtreding op Anke Slot bestraft met een strafworp. De strafworp werd door René Zuil benut en betekende een 23-6 tussenstand.

Terwijl de laatste tien minuten van de wedstrijd aanbraken, trof VZK/Donkerbroek tweemaal de korf van afstand. Een door Henry Bakker benutte vrije bal zette 25-7 op het scorebord.

In de laatste minuten van de wedstrijd deed Hester Dekker nog een duit in het zakje door te scoren van afstand. VZK/Donkerbroek zette daar nog drie treffers tegenover, wat resulteerde in een 28-8 verlies voor de Noordwoldigers.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn, Henry Bakker, Rick Vogelzang, Mariska van der Schoot, René Zuil, Hester Dekker, Robin Dekker en Evelien Rink (allen 1x).

Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen SDO op het programma. De wedstrijd begint om 14:30 uur in Sporthal De Duker. De Leonidassers zullen die wedstrijd spelen in het nieuwe tenue van hoofdsponsor Jumbo De Jong.