Leonidas kan voorsprong niet vasthouden

Leonidas speelde vanavond de laatste wedstrijd van het jaar tegen Nij Quick Libben (NQL). De voorsprong die de Noordwoldigers opbouwden in de eerste helft kon niet worden vastgehouden. Er werd verloren met 11-14.

Het aanvalsvak bestaande uit Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Patty Vogelzang en Lisa de Boer begon sterk aan de wedstrijd. Al snel opende Frank Vermeeren de score uit een doorbraak. Het verdedigingsvak bestaande uit René Zuil, Henry Bakker, Bea van der Wagen en Mieke Zijlstra konden niet voorkomen dat de gasten een treffer maakten van afstand. Dit bracht de score weer op een gelijke hoogte.

Na de vakwisseling bracht René Zuil zijn ploeg op voorsprong. Zuil was tweemaal achter elkaar trefzeker van afstand, waarna de volgende vakwisseling volgde.
De verdediging van NQL werd iets gretiger, wat een vrije bal voor de Leonidassers opleverde. Ricardo Augustijn wist deze te benutten en tekende voor de 4-1. De schotpogingen van NQL werden beloond met een treffer van afstand. Stand 4-2.

Het aanvalsvak van Leonidas ging verder met waar ze gebleven waren. Dankzij een lange bal van Mieke Zijlstra voor in het vak, kon René Zuil achter de korf wegtrekken en tot scoren komen. In de aanval daarop ging René Zuil voor de doorbraak met als gevolg dat Henry Bakker kon uitstarten. Bakker scoorde vervolgens de 6-2 voorsprong.

De minuten die na de laatste treffer van Leonidas volgden, waren niet vruchtbaar voor de Leonidassers. Kansen werden niet goed benut, terwijl NQL begon aan de inhaalrace. Zo wisten de gasten terug te komen op een 6-5 achterstand. Er werd gescoord uit een doorbaak, een kleine kans en een afstandschot.

Met een tussenstand van 6-5 in het voordeel van de groenwitten, gingen de spelers de kleedkamers in. Het was zaak voor de Noordwoldigers om het eerste deel van de eerste helft voor te zetten, en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

NQL begon goed aan de tweede helft. Nadat de gasten de stand eerst gelijktrokken, werd er een kleine voorsprong gemaakt van 6-7. Beide schoten waren van afstand.

Ricardo Augustijn scoorde in de tweede helft als eerste van de Leonidassers. Augustijn kwam tot scoren na een doorbraak. De stand was weer gelijk.

De volgende vakwisseling vond plaats. Een uitstarter onder de korf werd door Mieke Zijlstra benut, waardoor Zijlstra haar team weer op een voorsprong zette. De voorsprong was echter van korte duur; de verdediging van Leonidas werd iets te happig op de bal en zo werd er een strafworp veroorzaakt. NQL benutte deze kans. De stand kwam hierna op 8-8.

In de volgende aanval scoorde Ricardo Augustijn uit een doorbraak. NQL had nu de smaak te pakken, en zorgde ervoor dat de stand weer gelijk werd. De stand was inmiddels 9-9, en toen begonnen de gasten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Driemaal achter elkaar werd er gescoord uit afstanders. Nu was het Leonidas die tegen een achterstand aankeek, een achterstand van 9-12.

De Noordwoldigers gaven de moed niet op. Met nog 10 minuten op de klok, was er nog niets verloren. Ricardo Augustijn wist van afstand de korf te doorboren.

De gasten wisten dat er winst te behalen viel, en gaven de voorsprong niet weg. Via een kleine kans onder de korf werd de 10-13 gemaakt. Er al snel volgde de 10-14 uit een strafworp.

Met nog enkele minuten op de klok, wist Ricardo Augustijn nog eenmaal te scoren voor zijn ploeg. Er werd nog gestreden, maar het mocht niet meer baten. Het eindsignaal van de wedstrijd klonk, en zo verloren de Leonidassers met 11-14.

De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 12 januari om 19:35 uur in De Duker. Er wordt dan gespeeld tegen Spannum.

Voor Leonidas scoorden: Frank Vermeeren (1x), René Zuil (3x), Ricardo Augustijn (5x), Henry Bakker (1x) en Mieke Zijlstra (1x).