Leonidas kan sterk spel niet handhaven

Leonidas kon zich gisteren opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Frigro uit Gerkesklooster. Waar de eerste helft goed verliep, moest Leonidas het in de tweede helft afleggen tegen Frigro.

De defensie van Leonidas werd gevormd door René Zuil, Henry Bakker, Bea van der Wagen en Patty Vogelzang. De aanvallers waren Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Mieke Zijlstra en Evelien Rink.

Het aanvalsvak begon goed aan de strijd. Een ingestudeerd balletje werd door Frigro onjuist afgestopt wat Leonidas gelijk in de eerste minuut al een strafworp opleverde. Ricardo Augustijn benutte deze kans en zette zijn ploeg op 1-0 voorsprong.

De 1-0 voorsprong kon niet lang vastgehouden worden. Door een verdedigende fout, moest de defensie een vrije bal incasseren. Enkele ogenblikken later na de vakwisseling was het weer raak voor Frigro; een van de heren schoot raak van afstand. René Zuil bracht de groenwitten weer op gelijke hoogte met de gasten uit Gerkesklooster. Zuil wist de korf te doorboren met een wegtrekbal tijdens het oplossen onder de korf. Stand: 2-2.

Frigro wist weer op voorsprong te komen, maar deze was van korte duur. Evelien Rink trok de stand weer gelijk naar 3-3 uit een schot van afstand. Enkele minuten later gaf de scheidsrechter een vrije bal aan Leonidas. René Zuil rondde deze kans af, en zo kwamen de Noordwoldigers weer op voorsprong.

Vanaf dit moment kon Leonidas de stand niet verder uitbreiden. Frigro daarentegen trok de stand gelijk, en wist vervolgens een gat van 3 punten te slaan. Henry Bakker doorbrak de stilte aan Leonidas’ zijde. Bakker kon uitstarten na een doorbraak van René Zuil en rondde deze kans af. Daarmee kwam de stand op 5-7.

Kort na de vakwisseling, kreeg het aanvalsvak een vrije bal. Deze werd goed benut door Ricardo Augustijn. Met nog enkele minuten op de klok, wist Frigro nog eenmaal te scoren voor het einde van de eerste helft. Met een tussenstand van 6-8 gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Leonidas begon aan de tweede helft met een wissel. Berry Duin kwam in het spel voor Frank Vermeeren. De groenwitten begonnen sterk. Binnen enkele momenten kon er een vrije bal benut worden. René Zuil sleepte hier een punt uit. In de aanval hierna wist Zuil nogmaals te scoren uit een klein kansje onder de korf. Hiermee kwam de stand weer gelijk op 8-8.

De Noordwoldigers konden deze richting niet vasthouden. Frigro wist daarentegen driemaal te scoren, waardoor er weer een gat ontstond. De stand was inmiddels 8-11. Evelien Rink werd vervangen door Lisa de Boer.

De verdediging van Frigro werd iets te happig, wat Leonidas een vrije bal opleverde. René Zuil tekende voor de 9-11. Klaas van der Meer kwam hierna in het veld voor Henry Bakker.

Na dit moment van René Zuil, trok Frigro de wedstrijd naar zich toe. In korte tijd wisten de gasten enkele malen te scoren, en de stand van 9-11 naar 9-15 uit te breiden.
De moed werd nog niet opgegeven. Ricardo Augustijn was trefzeker van afstand en zette het scorebord op 10-15. Niet veel later volgde Berry Duin het voorbeeld van Augustijn en wist ook te scoren voor de groenwitten.

In de laatste minuten werd er nog sterk gestreden, maar het mocht niet meer baten. René Zuil wist nog eenmaal voor zijn ploeg te scoren, en zette daarmee de eindstand op 12-15. Voor Leonidas het tweede verlies op rij in de zaalcompetitie.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Veenwouden op het programma. Het is zaak voor Leonidas om hier twee punten weg te halen.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (3x), René Zuil (6x), Evelien Rink (1x), Henry Bakker (1x) en Berry Duin (1x).