Leonidas kan leven met kleine nederlaag

Zonder al te hoge verwachtingen reisde het nieuw geformeerde Leonidas 1 zondag naar Winschoten voor de wedstrijd in de vierde klasse tegen Korwi.

Dat Leonidas uiteindelijk met 13-11 verloor, na zelfs een 6-7 voorsprong bij de pauze, gaf dan ook een goed gevoel voor het vervolg in dit seizoen.

Leonidas had het vorig seizoen geen eerste team. De afgelopen maanden werd toch een team ingeschreven op basis van spelers, die de afgelopen jaren deels amper gekorfbald hebben. Er waren zondag bij Leonidas spelers bij die zeven jaar of zelfs dertien jaar geen bal hadden aangeraakt. Naast deze "herintreders" stonden enkele meer ervaren spelers, die van het team van twee jaar geleden waren overgebleven.

Een paar trainingen en zelfs nog geen oefenwedstrijd gespeeld. De spelers kenden elkaar dus amper of soms bij vertrek uit Noordwolde helemaal nog niet. Bovendien waren enkele spelers al voor de start van het seizen weer afgehaakt en waren er nog spelers op vakantie.

Er moest dus direct alweer geïmproviseerd worden. Het was voor iedereen een volslagen verrassing hoe dit "samenraapsel" van spelers het zou doen tegen Korwi, vermoedelijk ook geen hoogvlieger in deze klasse.

Op het zware en drassige Groningse veld bood Leonidas vanaf het begin prima tegenstand, met een steeds zeer dreigende routinier René Zuil in de eerste aanval. Mede door zijn doelpunten wist Leonidas via 2-3 een kleine voorsprong vast te houden tot de pauze (6-7).

Jammer genoeg liet na de pauze het eerste aanvalsvak droog. Alleen het andere vak scoorde nog viermaal, maar dat was niet genoeg voor de zege. Na 8-8 begon het gebrek aan ritme en conditie Leonidas fysiek op te breken en won Korwi uiteindelijk met 13-11.

Niettemin was een zege dus best mogelijk geweest en dat positieve gevoel overheerste dan ook. Het was naar omstandigheden toch een verdienstelijke start van een ploeg, die vermoedelijk pas bij de start van de zaalcompetitie echt weet wat er mogelijk is.

Omdat trainer Menno de Vries vaak als speler van De Hoeve tegelijk moet spelen met Leonidas, is oud-speler Johan Talman uit Noordwolde bereid gevonden coach te worden. Hij staat zondag dus voor het eerst langs de kant bij de eerste thuiswedstrijd tegen VZK/Donkerbroek.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (4x), Rick Vogelzang (3x), Lourens Looijenga (3x) en Mariska van der Schoot (1x).