Leonidas-jeugdtoernooi kent behoorlijke bezetting

Met 82 deelnemende teams aan het jaarlijkse jeugdtoernooi van KV Leonidas is de organiserende commissie in Noordwolde heel tevreden. Het aantal deelnemers ligt hoger dan vorig jaar.

Er wordt zaterdag in de Noordwolde-Week vanaf half tien gespeeld op zeventien velden aan de sportboulevard De Elsweg. En dat terwijl deels de competitie al begint en de laatste week van de wederom late noordelijke schoolvakantie nog gaande is.

Eerder was dat al eens reden het toernooi niet door te laten gaan. Dat het nu toch in het jubileumjaar gelukt is, is een meevaller voor de 75-jarige club. Ploegen die wedstrijdkorfbal spelen doen niet mee aan het toernooi. Die hebben al de eerste competitieronde. Het breedtekorfbal begint een week later.

Voor die teams is het toernooi in Noordwolde een ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin Leonidas, De Hoeve en Forward wederom samenwerken. Tot de deelnemende verenigingen behoren Furore uit Assendelft, OKO/Bies uit Opende, WIK ’34 Damwoude, NKC Marum, HHCombi Hooghalen, CSL Britsum, Veenwouden, NIC Groningen, Westergo, Noveas Steenwijk en uiteraard verenigingen uit de Stellingwerven.

De A1-junioren spelen op het nieuwe kunstgrasveld, dat Leonidas deze zomer liet aanleggen. Daardoor is de wedstrijd tussen CSL en Lintjo Oldeberkoop om half tien ook direct de eerste wedstrijd op het nieuwe veld. Voorafgaande aan de start van het toernooi wordt daar stil bij gestaan.