Leonidas-jeugd ongekend succesvol

Leonidas heeft de eerste competitie van dit seizoen uitstekend gepresteerd. Van de acht jeugdteams zijn er zes kampioen geworden.

Een fantastisch succes voor trainers, coaches en de nieuwe jeugdcoördinator Marcel Koelma. Alle reden zaterdag voor een feestje in kantine De Elseprop én in het dorp.

Voor deze zeer speciale gelegenheid was namelijk een treintje gehuurd in Steenwijk. De wagons puilden uit met groen-witte zingende en ook toeterende spelers.

Achter het treintje met de jongste jeugd, reed nog een tractor met wagen met de oudste jeugd.

De hele stoet, vooraf gegaan door een geluidsauto, reed via Noordwolde-Zuid naar het dorp. Het kan bijna niemand ontgaan zijn dat er bij de club iets te vieren viel, bijna geen straat werd overgeslagen.

Aansluitend was de feestelijke huldiging door jeugdcommissie en bestuur in de kantine, waar zo'n zestig spelers (!) een diploma kregen en een medaille werd omgehangen door een trotse voorzitter.

De B1-aspiranten van trainer/coach Ferencz Deli verloren maar 1 wedstrijd. De C1-aspiranten van de trainers Klaas van der Meer en Jelle Grasmeijer en coach Magreet Dekker speelde eenmaal gelijk tegen directe concurrent VIOS. De D1-pupillen van Jentje Zuil speelden een spannende competitie, waarin Roreko en Udiros - ondanks een nederlaag in de laatste wedstrijd - werden afgetroefd.

De E1-pupillen van Hans Oostra wonnen alles ruim. De E3-pupillen van Henry Bakker moesten eenmaal een gelijkspel accepteren, terwijl de F1-pupillen van Evelien Rink en Willem Kreulen alles veelal met ruime cijfers wonnen. Alleen LDODK bood serieuze tegenstand.

Binnenkort start de zaalcompetitie, waarin het aantal jeugdteams bij Leonidas doorgroeit naar negen.

Foto's van het kampioensfeest vind je in het fotoarchief!

{youtube}-3roawuxhY8{/youtube}

{youtube}EghJunHuGAg{/youtube}