Leonidas is nu erkend leerbedrijf

Korfbalvereniging Leonidas mag zich sinds kort een erkend leerbedrijf noemen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Vanwege een bezuinigingsopdracht en behoefte aan minder bestuurlijke drukte hebben 17 kenniscentra de wettelijke taken per 1 augustus aan SBB overgedragen. Er is landelijk nu één uitvoeringsorganisatie die 232.000 leerbedrijven erkent.

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven, maar dus bijvoorbeeld ook sportverenigingen werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan.

SBB in Zoetermeer is landelijk dus nu geheel verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven.

Leonidas is vanaf nu een stagemogelijkheid voor bijvoorbeeld CIOS-studenten met de richting sportinstructie, training en coaching en/of sport- en bewegingsleider.

CIOS-studenten kunnen bij ons praktijkervaring opdoen met onder andere het begeleiden van jeugdspelers, het voorbereiden van trainingen, het organiseren van een toernooi of het helpen verbeteren van de kwaliteit van de organisatie.

Door het uitvoeren van werkopdrachten leren de studenten in praktijksituaties. Dat mag bij de club waar je zelf sport. In dit geval geldt dat ook voor CIOS-studente Lianne Ballast.

Lianne Ballast gaat, als eerste na het krijgen van deze erkenning binnen onze vereniging, 150 uren stage lopen in haar eigen tak van sport.