Leonidas houdt zicht op titel na overwinning

De korfballers van Leonidas deden vandaag goede zaken. De groenwitten stuurden SIOS 3 met een 17-4 nederlaag naar huis, en naaste concurrent Roreko 3 werd door SCO 5 verslagen.

SCO 5 heeft nu acht punten uit vijf wedstrijden, waar Leonidas zes punten heeft. Een overwinning aanstaande zondag op SCO, kan Leonidas het kampioenschap opleveren.

Om 10:30 uur werd er begonnen aan de wedstrijd, met Henry Bakker, Rick Vogelzang, Anna Hoogenkamp en Jildou Jonkers begonnen in de aanval. René Zuil, Jarno Jonkers, Samantha van der Veen en Anita Dolstra startten in de verdediging.

De tweede aanval van Leonidas leverde het eerste doelpunt van de wedstrijd op. Van afstand was Rick Vogelzang trefzeker. In de hierop volgende aanval van SIOS, wisten de Wolvegaasters de stand gelijk te trekken door het verzilveren van een vrije bal. De eerste vakwisseling was een feit.

Nu was het andere aanvalsvak aan zet. Jarno Jonkers scoorde met een fraaie afstander het derde doelpunt. Daarna was het Anita Dolstra die een punt uit een klein kansje sleepte. Leonidas had goed grip op de wedstrijd. Van afstand wist Henry Bakker de korf te vinden, en in de volgende aanval scoorde Bakker uit een doorbraak.

Jarno Jonkers maakte zijn tweede treffer van de wedstrijd. Bij een 6-1 voorsprong, wist SIOS te scoren uit een doorbraak.

De slotfase van de eerste helft was inmiddels aangebroken. Anna Hoogenkamp wist met een fraaie afstander de korf te vinden, en Rick Vogelzang scoorde uit een klein kansje achter de korf. Een afstander van SIOS zorgde voor een 8-3 tussenstand.

Leonidas ging na de pauze voortvarend verder. Anita Dolstra pakte het eerste punt van de tweede helft mee, door te scoren uit een kleine kans. Anna Hoogenkamp en Jildou Jonkers (beiden afstanders) tilden de voorsprong naar 11-3. Hierna scoorde SIOS het vierde en laatste doelpunt van de wedstrijd.

De groenwitten maakten van de gelegenheid gebruik om het doelsaldo te verbeteren. René Zuil maakte van afstand de 12-4. Robin Kreulen kwam nu in het veld voor Henry Bakker, en Marylse de Ruiter voor Samantha van der Veen.

Via Jildou Jonkers werd het 13-4, en Rick Vogelzang tekende voor het veertiende doelpunt. Zowel Jonkers als Vogelzang scoorden van afstand. Na de vakwisseling wist René Zuil te scoren uit een uitstarter achter de korf.

De wedstrijd werd in stijl afgesloten door invallers Marylse de Ruiter en Robin Kreulen. De Ruiter maakte met een fraaie afstander de 16-4. Kreulen was zijn heer te snel af en maakte met een “one-hander” het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand: 17-4.

Voor Leonidas staat aanstaande zondag 15 oktober de laatste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Thuis zal om 10:30 uur tegen SCO 5 worden gespeeld. Bij een overwinning op SCO is Leonidas kampioen.

Doelpunten Leonidas: Rick Vogelzang (3x), Jarno Jonkers (2x), Anita Dolstra (2x), Henry Bakker (2x), Anna Hoogenkamp (2x), Jildou Jonkers (2x), René Zuil (2x), Marylse de Ruiter (1x) en Robin Kreulen (1x).